SIF Oltenia şi-a înlocuit reprezentanţii în Consiliul Antibiotice

A.I.
Piaţa de Capital / 3 iunie 2021

SIF Oltenia şi-a înlocuit reprezentanţii în Consiliul Antibiotice

Societatea a renunţat la cererea de convocare a acţionarilor Antibiotice pentru alegerea board-ului prin metoda votului cumulativ

Consiliu de Administraţie al Antibiotice Iaşi (ATB) i-a numit pe Mihai Trifu şi Cătălin-Codruţ Popescu ca administratori provizorii, la propunerea SIF Oltenia (SIF5), până la adunarea acţionarilor companiei din 26 august, se arată într-un raport al producătorului de medicamente remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Numirile vin în condiţiile în care, începând cu 1 iunie, Nicolae Stoian şi Elena Caliţoiu, ce fuseseră desemnaţi de fosta conducere a SIF-ului în board-ul Antibiotice, şi-au dat demisia din funcţii.

De asemenea, Consiliul Antibiotice a convocat acţionarii pentru finalul lunii august, în vederea desemnării a doi administratori cu mandate până în aprilie 2024. În aceste condiţii, SIF Olteania a renunţat la cererea de convocare a acţionarilor Antibiotice pentru alegerea membrilor Consiliului de Administraţie, pentru o perioadă de patru ani, prin metoda votului cumulativ.

În afară de cei doi reprezentanţi ai SIF Oltenia, din Consiliul de Administraţie al Antibiotice fac parte directorul general Ioan Nani, Lucian Timofticiuc şi Ionel Damian, toţi cu mandate până în aprilie 2024.

În data de 12 aprilie, SIF Oltenia ajunsese la o deţinere de 23,07% din producătorul de medicamente. Din luna noiembrie a anului trecut, societatea din Craiova are o nouă conducere după ce echipa condusă de Tudor Ciurezu a fost eliminată în urma votului unui grup de acţionari condus de SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi un mănunchi de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii de acestea, în unele cazuri chiar şi integral, dar pentru care ASF a spus că nu a indentificat concertare.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Cătălin-Codruţ Popescu -Director general la Farmaciile Medimfarm?

    Dar a studiat la Universitatea Politehnica Bucuresti - Facultatea de Energetica?

    Un circ de 2 lei ! Oamenii lui Ciurezu înlocuiți de cei ai lui Drăgoi! Nu știu cum îi alegea Ciurezu dar acum e clar !

    Problema e cu Sif5 care moare încet și sigur!! 

    1. Pot să-ți spun eu câte ceva despre cum îi alegea Ciurezu - mai ales pe cei doi demisionari de la ATB - dar pe un forum unde sa avem libertate de exprimare și nu cenzură penibilă, ca la gazdele "iubitoare de adevăr".

    Astia se înțeleg ca la SRL uri. Nu era normal sa știe toată piața ca au fost demisionați 2 administratori la o asemenea companie?

    1. Nu ! Ba mai mult eu propun ca Sifurile să nu mai dea niciun comunicat. N-are sens, nu se schimbă nimic în piață!

      Mă surprinde altceva, niciun parlamentar nu face nici o interpelare referitoare la Sifuri care,având atâția acționari devine o problemă socială! 2 mld€ care se evaporă încet,încet! 

      Aproape 500 de parlamentari care freacă menta! Măcar acțiunile reziduale fr la Sifuri să se constituie într-un fond separat ,acțiunile vândute si banii la spitale! Așa ăștia preiau după 3 ani dividendele si se laudă cât de performanți sunt!

      Oricum să nu mai aud de comunicate ale Sifurilor că o i-au razna ! 

      I-ao!

      Băiețel! Vezi că s-a dat raport curent cu demisiile celor doi acu' vreo 2 săptămâni. Ce să-ți fac dacă tu citești doar când e Dragoi în titlul?? Mai deschide și alte știri, vei fi șocat de câte se întâmplă în lume!

      Tocmai ca citim și înțelegem ce citim. Acum 2 săptămâni scris negru pe alb ca au fost demisionați cu o alta data. Cum se face ca apar alte demisii subit in aceeași zi in care Trif își depune candidatura și e pe loc numit in Board . Asta e unchiule utilizare abuziva de informații privilegiate . Piața trebuia informata de urgentă ce se întâmpla . S-a negociat ceva nenegociabil deșteptule pe usa din dos. Abuz Nerușinat !

    Titlul e greșit . Najib și-a desemnat oamenii in ATB. ASF ar trebui sa lămurească niște lucruri. Convocatorul arată ca in aceeași zi unii au demisionat SIF a renunțat la votul cumulativ și a desemnat înlocuitori . De unde știa SIF ca locurile sunt vacante este inacceptabil ca o companie de interes național sa se coboare atât de jos. Cioacă și Trif de la SIF sunt aranjori ieftini dar cei desemnați de statul roman nu au nicio scuza pentru mizeria asta. Trebuie înlocuiți toți !

    1. daca privim prin firele din spate e clar ca cei de la SRI au numit oamenii lor in CA la ATB ca doar e companie strategica in pandemia asta iar cei sereisti din ASF cum sa nu aprobe ????

    Cum sa plantezi in board ul unui producator farma pe unul care e distribuitor farma!? Posibilă explicație. Pentru ca omul e bine înfipt în PNL ploiesti și najib răsplătește ca are de unde.

    Sa mancam rahat ca de obicei. Mancatorii de rahat sunt la posturi. Hai sictir!!

    O fi bine ca un condamnat penal ca Najib Lakis să aibă oameni plantati in CA-urile a doua companii farmaceutice nationale? Cum se asigură concurenta intre ele, protectia secretelor comerciale, etc.? Trifu, finul lui Dragoi, care a fost la Biofarm ajunge acum in CA-ul unei societăți concurente.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb