SIF Oltenia vrea ca Altur să justifice contractele cu omul de afaceri Cătălin Chelu

ELENA CÎRŢAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 aprilie 2013

Ciurezu: "Există prejudicii la Altur, din cauza unor tranzacţii pe piaţa de capital"

Chelu: "SIF5 Oltenia urmăreşte introducerea unui reprezentant în CA"

Acţionarii "Altur" Slatina (simbol ALT) vor discuta, la Adunarea Generală din 29/30 aprilie, contractele încheiate de societate cu entităţile controlate de Cătălin Chelu, la cererea SIF Oltenia şi a lui Cătălin Mancaş, care deţin cumulat peste 10% din titlurile ALT.

Cei doi acţionari au solicitat completarea ordinii de zi pentru AGA cu mai multe puncte, printre care şi justificarea contractului de consultanţă încheiat cu firma "Management Board" Slatina, în anul 2012.

Acţionarul majoritar al "Management Board" este, potrivit surselor de presă, Antonel Cristi Bunu, preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Altur SA.

De asemenea, acţionarii vor decide în AGA dacă aprobă revocarea contractului cu "Management Board", dar şi a oricărui contract care nu aduce beneficii societăţii.

Totodată, SIF Oltenia a solicitat un raport de activitate al consiliului de administraţie privind investiţiile pe piaţa de capital în anul 2012 cu identificarea tranzacţiilor cu acţiuni deţinute de grup sau în acţiune concertată cu grupul din care fac parte acţionarii care deţin controlul acţiunilor emise de "Altur".

Ordinea de zi va cuprinde şi prezentarea contractului de împrumut, în suma de 2.080.000 lei, pe care "Altur" l-a acordat "Vilcart" SA la data de 15.06.2011 şi nerestituit în cursul anului 2012.

Un alt subiect adăugat pe ordinea de zi este justificarea oportunităţii şi eficienţei economice a achiziţiei unui apartament de la firma Blue Telecom, societate controlată de omul de afaceri Cătălin Chelu.

Preşedintele şi directorul general al SIF5 Oltenia, Tudor Ciurezu, ne-a declarat că ar exista prejudicii la Altur, din cauza unor tranzacţii pe piaţa de capital, acţiunile pe o piaţă volatilă nefiind recomandate.

De asemenea, o altă sursă de prejudiciere, potrivit lui Tudor Ciurezu, ar fi şi preluarea pachetului majoritar al societăţii vâlcene Vilcart de la persoane din anturajul grupului aflat sub controlul omului de afaceri Cătălin Chelu.

În replică, omul de afaceri Cătălin Chelu ne-a declarat că SIF5 Oltenia urmăreşte introducerea unui reprezentant în consiliul de administraţie Altur şi denigrează numele unor societăţi comerciale.

Domnia sa a amintit că acum societatea a trecut pe profit, susţinând că nu există nereguli.

SIF Oltenia şi Cătălin Mancaş vor tragerea la răspundere a administratorilor

Acţionarii "Altur" vor discuta şi tragerea la răspundere a administratorilor şi conducerii executive pentru recuperarea prejudiciilor din contractele derulate în 2012.

Totodată, SIF Oltenia a propus şi revocarea Consiliului de Administraţie şi alegerea unuia nou, prin metoda votului cumulativ.

Producătorul slătinean de piese auto Altur are un capital social de 82,43 milioane lei, divizat în titluri cu valoarea nominală de 0,1 lei/acţiune. Acţionarii Altur sunt Mecanica Rotes, cu 28,15% din titluri şi Celule Electrice, cu o deţinere de 14,8% din acţiuni.

În 2012, Altur a înregistrat un profit de 5.404.865 lei, de 2 ori mai mare decât în 2011, şi o cifră de afaceri de 88,1 milioane lei, în avans cu 14,24% faţă de anul precedent.

În octombrie 2012, Cătălin Chelu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la şase ani de închisoare cu executare în dosarul "Mită la MAI", pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat în Ministerul de Interne, Dan Valentin Fătuloiu, decizia nefiind, însă, definitivă. Inculpat în acest caz este şi Antonel Cristi Bunu, preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Altur SA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dar asta pt ca i s-a pemis, atat prin lipsa de reactie a CNVM cat si actionarilor prejudiciati care nu mai au din pacate incredere in institutiile menite sa le apere drepturile. La METY(MECANICA ROTES TARGOVISTE), dupa o derie de acte de devalizare a cerut intrarea sub protectia legii insolventei pt a obstructiona accesul si cenzura actionarilor minoritari care au reusit sa se organizeze si solidarizeze obtinand un om in consiliu de administratie.Fesi s-a introdus cerere de interventie prin care s-a argumentat ca societatea isi poate plati toate datoriile in 5 minute vanzand doar o cincime din actiunile detinute la diversi enitenti,judecatorul incompetent sau poate mai degraba corupt , a ignorat cu tupeu sesizarea din cererea de interventie!! METY este cel mai important actionar al celei mai importante societati controlata de CHELU(ALTUR-cumparata de la sif5 pe timpul lui Dinel,desi un mare investitor german ar fi oferit mai mult).Daca CNVM-ul mai vrea sa aiba obiectul muncii ar fi bine sa aiba un comportament menit sa readuca romanii pa bursa, aparandu-le drepturile conform obligatiilor sale. La CLEL, acelasi tupeist chel a ordonat devalizarea societatii prin acordarea a nu mai putin de 2,5 milioane lei catre sine(BLUE TELECOM-pe care apoi a bagat-o in insolventa!!! -vezi raportul CLEL pe 2012 publicat abia cu 2 zile inainte de AGA!!!)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb