SIF "Transilvania" are două companii gata de listare

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 aprilie 2009

Floriean Firu: "Aro Palace" Braşov şi "Transilvania Leasing" sunt pregătite de listare.

Floriean Firu: "Aro Palace" Braşov şi "Transilvania Leasing" sunt pregătite de listare.

SIF "Transilvania" are în portofoliu două companii gata de listare la Bursă, însă aşteaptă vremuri mai bune ca să le ofere investitorilor.

"Aro Palace" Braşov şi "Transilvania Leasing" pot intra la cota Bursei şi mâine, însă momentul nu este potrivit", a declarat, pentru ziarul Bursa, domnul Floriean Firu, directorul general adjunct al SIF "Transilvania", ieri, cu ocazia promovării acţiunilor "COMCM" Constanţa de pe piaţa Rasdaq la cota Bursei.

"Spre deosebire de COMCM, pentru cele două societăţi ar trebui să facem oferte publice de vânzare, iar acesta nu este cel mai bun moment, având în vedere evoluţia indicilor bursieri", a mai precizat domnul Firu.

SIF "Transilvania" şi-a făcut deja un obicei din a aduce la cota Bursei societăţile performante din portofoliu, "COMCM" Constanţa (simbol CMCM) fiind a treia companie controlată de SIF3 care vine la BVB după "Turism Felix" Băile Felix (simbol TUFE) şi "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (simbol EFO).

În prima şedinţă de tranzacţionare după promovarea la cota Bursei, titlu­rile CMCM s-au ieftinit cu 4,76%, la 0,21 lei/acţiune. În total, ieri, au fost transferate 47.300 de acţiuni CMCM, în valoare de 9.945 lei.

"În perioada următoare vrem să lichidizăm cât mai mult acţiunile companiei", a declarat, ieri, Constantin Frăţilă, vicepreşedintele "COMCM". Potrivit domniei sale, "free-float"-ul acţiunilor CMCM, în prezent de 10,52%, va creşte odată ce compania va fuziona cu societatea "Scut" Constanţa, numărul acţionarilor ajungând, astfel, la 700. "COMCM" controlează 63,57% din "Scut".

"Concret, multe dintre procedurile de fuziune au fost realizate deja, o parte dintre birourile Scut s-au mutat în clădirile noastre şi o parte din personalul lor a trecut printr-o reorganizare", a mai spus domnul Frăţilă, adăugând: "După fuziunea cu Scut, compania mai are intenţia să cumpere o societate de producţie balastieră, astfel încât să închidem întregul proces de fabricaţie".

"COMCM" are o valoare de piaţă de 49,62 milioane de lei, potrivit preţului mediu de 0,21 lei/titlu înregistrat în şedinţa bursieră de ieri. SIF "Transilvania" controlează 56,72% din companie, iar Constantin Frăţilă are o participaţie de aproximativ 32,75%.

Anul trecut, compania a înregis­trat un profit brut de 1,02 milioane de lei, pe fondul unor afaceri cifrate la 6,55 milioane de lei.

Compania a anunţat dividende pentru 2008, reprezentând 40% din valoarea profitului obţinut anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb