SIF Transilvania aşteaptă "un moment prielnic" pentru listarea Aro Palace

Ovidiu VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 martie 2012

Mihai Fercală, Preşedintele SIF Transilvania

Mihai Fercală, Preşedintele SIF Transilvania

Deşi era programată în 2008, listarea titlurilor celei mai importante companii hoteliere din Braşov a fost amânată din cauza crizei

Mihai Fercală, preşedintele SIF Transilvania, ne-a declarat că este posibilă listarea Aro Palace la Bursă în acest an.

"Oricum, tot va trebui să listăm Aro Palace pe bursă la un moment dat, dar o decizie în acest sens vom lua abia după Adunarea Generală a Acţionarilor SIF Transilvania. Aşteptăm un moment prielnic pentru a face această listare. Dacă nu se întâmplă nimic rău la Bursă este foarte posibil să facem listarea anul acesta". Domni sa ne-a spus: societatea de investiţii financiare, care controlează un pachet de peste 86% din acţiunile companiei hoteliere, încearcă de aproape patru ani listarea celei mai importante companii turistice din Braşov la Bursă, dar operaţiunea a fost amânată odată cu apariţia crizei. De la un an la altul, administratorii SIF Transilvania iau în calcul şi listarea companiei braşovene, fie singură, fie într-o variantă în care toate companiile hoteliere să fuzioneze sub acest brand.

Sectorul turismului, alături de cel bancar, este cel mai bine reprezentat în portofoliul SIF "Transilvania", care este şi cel mai mare investitor autohton în acest domeniu, având aproape 35% din portofoliu în unităţi de cazare.

Discuţiile cu privire la listarea acţiunilor "Aro Palace" la bursă au început în 2008, compania angajând atunci societatea de brokeraj "Rombell Securities" în vederea intermedierii ofertei publice iniţiale şi a listării la bursă. Valoarea maximă posibilă, la acel moment, se ridica la 12 milioane de euro.

Cinci hoteluri şi patru restaurante

Compania "Aro Palace" reuneşte hotelul cu acelaşi nume din Braşov, cu o capacitate de 200 de camere, clasificat la cinci stele, hotelurile Capitol (trei stele, 183 de camere), Coroana (2 stele, 100 de camere), Postăvaru (o stea, 60 de camere) şi Aro Sport (o stea, 32 de camere), toate din aceeaşi localitate. Lor li se mai adaugă şi patru res­taurante, tot în Braşov.

Prima etapă a investiţiilor vizate în urma atragerii de fonduri de la bursă vizau construirea şi modernizarea aripii stângi a hotelului Aro Palace, precum şi amenajarea unui cazino la ultimul etaj al hotelului. De asemenea, Hotelul Capitol, care are o capacitate de 360 de locuri, va beneficia de modernizări care să îi ridice clasificarea de la trei la patru stele.

Peste 15 milioane de euro, investiţi în "Aro Palace"

Hotelul Aro Palace a finalizat în 2008 prima etapă a unui proces de modernizare constând în ridicarea confortului la 5 stele, modernizarea saloanelor de mic dejun, a holului din recepţie, amenajarea la etajul 8 al hotelului a unui Club Belvedere cu restaurant, bar de zi şi Centru de afaceri şi realizarea Centrului de Conferinţe Europa, care are o capacitate de aproximativ 700 de locuri. În cea de-a doua etapă, s-au construit Centrul Spa şi sălile de banchete şi au fost modernizate barul de noapte şi aripa veche a hotelului de 4 stele. În total au fost inves­tiţi în cele două etape peste 15 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb