SIF Transilvania va investi peste 100 milioane de euro în turism în următorii ani

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 octombrie 2007

SIF Transilvania va investi peste 100 milioane de euro în turism în următorii ani

Preşedintele SIF Transilvania, Mihai Fercală a declarat că instituţia va investi, în următorii 3-4 ani peste 100 milioane euro în turism, prin construirea sau renovarea de hoteluri, aceşti bani adăugându-se altor 150 milioane euro investite în ultimii şapte ani în acest sector.

Fercală a precizat că o mare parte din investiţii, circa 35 milioane, euro vor merge în societatea Turism, Hotel, Res­taurante (THR) "Marea Neagră", care deţine 38 de hoteluri pe litoral. Preşedintele SIF Transilvania a declarat că de THR Marea Neagră sunt interesate mai multe fonduri de investiţii. "Sunt 2-3 fonduri de investiţii străine care doresc să cumpere acţiuni, însă pachetul majoritar va rămâne la noi. Nu putem spune, deocamdată despre ce fonduri este vorba, dar probabil că vor prelua pachete de acţiuni mai mici, în primă fază", a spus Fercală. Acesta a adăugat că niciun hotel vechi, construit până în anul 1980, nu mai merită renovat, urmând ca acestea să fie demolate şi construite hoteluri noi. "Doar cele de patru şi cinci stele vor fi modernizate", a precizat şeful SIF Transilvania.

O altă investiţie importantă a SIF Transilvania va fi în refacerea staţiunii Oglinzi. Fercală a spus, pentru NewsIn, că repunerea în circuit a staţiunii din Târgu Neamţ va cos­ta 15-20 milioane de euro, iar în prima fază va fi construit un hotel de patru stele şi o bază de tratament ultra-modernă. "În funcţie de cum se va dezvolta staţiunea, este posibil să ridicăm şi un al doilea hotel", a spus Fercală.

În reconstrucţie va intra şi staţiunea Covasna, în care toate actualele stabilimente vor fi demolate şi construite altele noi, în timp ce la Tuşnad şi Felix urmează să fie investite alte aproape 30 milioane euro, în renovarea unor hoteluri şi construirea unuia de lux, la Tuşnad, care va costa aproximativ şase milioane euro.

De asemena, SIF Transilvania va construi un hotel de trei stele în Bucureşti. "Zona va fi ultracentrală. Acum suntem în discuţii pentru achiziţionarea terenului. Vrem să fie doar de trei stele, pentru că, în acest moment, în Bucureşti sunt prea multe hoteluri din categoria de lux", a completat Fercală.

Preşedintele SIF Transilvania a mai declarat că în cursul acestei săptămâni va purta discuţii cu o companie specializată pentru crearea unui lanţ hotelier, urmând ca din acesta să fie alese unul sau două branduri. De asemenea, Fercală a dezvăluit că are în vedere formarea unei companii SPA, "care să poată concura cu marile staţiuni din Europa Centrală".

El a a mai spus că nu este exclus ca SIF Transilvania să mai achiziţioneze şi alte staţiuni sau hoteluri.

SIF Transilvania este unul din cei mai importanţi jucători din turismul românesc. Societatea deţine, pe lângă cele 38 de hoteluri de pe litoral, alte 22 de hoteluri în Băile Felix, Covasna, Băile Tuşnad, Buziaş, Braşov, Ploieşti, Predeal şi Piatra Neamţ

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb