SIF-urile şi titlurile "Compa" Sibiu au adus cele mai bune randamente în ultima lună

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 7 mai 2009

SIF-urile şi titlurile "Compa" Sibiu au adus cele mai bune randamente în ultima lună

Acţiunile "Compa" Sibiu (simbol CMP) au adus cele mai bune randamente în perioada 3 aprilie - 5 mai, cotaţia acestor acţiuni înregistrând un avans notabil, depăşind 133% şi atingând pragul de 0,231 lei/acţiune, în şedinţa bursieră de ieri.

Investitorii care au ales ca plasamente indicii bursieri s-au bucurat de o altă lună de creşteri. Astfel, indicele BET (exprimat în euro), care prezintă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti, a consemnat o apreciere de 18,85% în ultima lună, în timp ce indicele BET-FI, care reflectă evoluţia celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), a câştigat 49%. De asemenea, indicele BET-NG, care reflectă modificările preţurilor celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 27%.

Plasamentele în unităţile fondului "Active Dinamic", administrat de Swiss Capital, s-au apreciat şi ele uşor, comparativ cu moneda europeană, reprezentând cea mai bună ofertă de pe piaţă, în perioada analizată. Astfel, cei care ar fi achiziţionat astfel de instrumente ar fi obţinut un plus de 44,64% peste suma investită, dacă s-ar fi hotârât, marţi, să-şi retragă banii.

Ceva mai puţin ar fi câştigat tradiţionaliştii care au pariat, în intervalul 3 aprilie - 5 mai, pe depozitele în lei la "Romanian International Bank". Persoanele care s-au orientat către această bancă au obţinut 1,95% peste suma depusă iniţial, cel mai mult comparativ cu restul băncilor.

Tot pe plus s-au găsit, la 5 mai, şi cei care au făcut, în urmă cu o lună, depozite în euro la "Banca Româ­nească" sau "Romanian International Bank". Investitorii au putut obţine un profit de 0,54% din suma depusă, în cazul în care şi-ar fi retras banii cu cinci zile în urmă.

Persoanele care au preferat, luna trecută, să îşi păstreze banii "la ciorap" au înregistrat un câştig de 0,69%, în intervalul analizat, pe fondul aprecierii leului în raport cu moneda europeană.

Metalul galben a revenit pe creşteri, preţul aces­tuia urcând, în perioa­da de analiză, cu 0,56%. Aurul rămâne astfel un plasament preferat de investitori, care îl consideră una dintre cele mai sigure investiţii de pe piaţă.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb