SIF5 nu va mai suspenda drepturile de vot pentru 46 de acţionari

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 aprilie 2009

SIF Oltenia (SIF5) a anulat decizia de suspendare a drepturilor de vot pentru un grup de acţionari care deţineau 6,8% din capitalul societăţii, după ce CNVM a revenit cu o adresă în care menţiona că cei 46 de acţionari nu acţionează concertat, prima adresă fiind o eroare, a anunţat SIF5.

SIF Oltenia şi-a cerut scuze acţionarilor pentru situaţia creată, menţionând totodată că a anunţat şi Depozitarul Central pentru a remedia situaţia.

La începutul zilei, SIF Oltenia a anunţat că suspendă drepturile de vot pentru 39,45 milioane acţiuni, deţinute de 46 de acţionari prezumaţi că acţionează concertat în cadrul adunării generale care urmează să aibă loc vineri. Printre cei 46 de acţionari figurau preşedintele UniCredit CA IB, Liviu Giugiumică, fondul STK Emergent, Broker Cluj şi mai multe case de brokeraj sau fonduri de investiţii.

Astfel, numărul total al acţiunilor pentru care SIF Oltenia menţine sus­pendat dreptul de vot reprezintă 9,3% din capitalul social, în condiţiile în care societatea anunţase săptămâna trecută că mai mulţi acţionari vor avea dreptul de vot suspendat în AGA.

Cea mai mare parte dintre acei acţionari, care deţin 9,3% din capital, sunt presupuşi că acţionează în mod concertat cu omul de afaceri Cătălin Chelu şi vor avea drepturile de vot suspendate pentru 49,78 milioane de acţiuni, reprezentând 8,58% din capitalul social.

De asemenea, fondul de investiţii Broadhurst Investment Limited va avea drepturile de vot suspendate pentru 1,61 milioane de titluri, adică 0,28% din capitalul social.

Potrivit legislaţiei pieţei de capital, niciun acţionar nu poate deţine mai mult de 1% din drepturile de vot la o societate de investiţii financiare (SIF).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb