Simon Peters, eToro: "Bitcoin îşi revine, actualizarea Ethereum se apropie"

Bănci-Asigurări / 30 ianuarie

Simon Peters, eToro: "Bitcoin îşi revine, actualizarea Ethereum se apropie"

După câteva săptămâni agitate pentru cripto ca urmare a aprobării ETF-urilor Bitcoin de tip spot, pieţele s-au liniştit, spune Simon Peters, analist eToro.

Potrivit sursei citate, volumele zilnice ale ETF-urilor de tip spot au scăzut săptămâna trecută faţă de săptămâna precedentă. Media zilnică pentru săptămâna trecută a fost de 1,53 miliarde de dolari, în timp ce în săptămâna precedentă s-a înregistrat un volum mediu zilnic de 2,21 miliarde de dolari.

Intrările de capital în ETF-urile de tip spot au încetinit şi, în timp ce GBTC continuă să piardă teren, înregistrând o scădere de aproximativ 56.100 BTC din totalul deţinerilor sale în ultima săptămână, ieşirile, pe care unii analişti le-au citat ca fiind una dintre principalele cauze ale scăderii recente a preţului, au încetinit şi ele.

Acest lucru a ajutat preţul bitcoin să se menţină în jurul valorii de 40.000 de dolari şi să se înscrie din nou pe o traiectorie ascendentă. În prezent, la momentul redactării acestui articol, bitcoin se tranzacţionează la 42.958 de dolari pe platforma eToro.

Ne pregătim pentru o săptămână plină de anunţuri privind politicile monetare şi de date economice, astfel că aşteptăm să vedem dacă preţurile pot urca în continuare sau dacă aceasta este doar o revenire pe termen scurt şi ne aşteaptă o nouă scădere.

Săptămâna aceasta

Declaraţia FOMC (Federal Market Open Committee) şi conferinţa de presă a preşedintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, de miercuri, vor fi de urmărit.

Pieţele vor căuta orice indiciu privind scăderile planificate ale ratei dobânzii de către Fed, câte astfel de scăderi am putea vedea în acest an şi când ar putea începe acestea.

Am observat în trecut că, în perioadele de politică monetară relaxată, preţurile criptoactivelor au înregistrat performanţe bune. Dacă conferinţa de miercuri nu este pe placul pieţei, iar Fed indică faptul că va ţine piciorul pe frână mai mult timp, am putea asista la o scădere a cotaţiilor acestora. În schimb, un limbaj mai optimist în cadrul conferinţei de presă ar putea oferi combustibil pentru ca preţul criptoactivelor să urce.

Alte mişcări pe piaţa cripto

Chiliz (CHZ) a fost unul dintre cele mai performante criptoactive de săptămâna trecută, preţul acestuia urcând cu 15% în urma anunţului privind integrarea furnizorului de portofele digitale Ramper în lanţul Chiliz.

Colaborarea simplifică implicarea utilizatorilor în cadrul ecosistemului Chiliz şi permite accesul mai multor persoane în lumea sportului şi a divertismentului descentralizat al Chiliz.

În prezent, CHZ se tranzacţionează la 0,10336 dolari pe platforma eToro.

Noutăţi care ne-au atras atenţia

Ethereum - Actualizarea reţelei Dencun - anunţ privind datele activării pentru testările finale

După ce a fost activat cu succes pe reţeaua de testare Goerli, anticipatul upgrade Dencun la Ethereum este acum programat pentru cele două reţele de testare rămase, Sepolia şi Holesky, pe 30 ianuarie şi, respectiv, 7 februarie.

După implementarea actualizării Dencun pe aceste două reţele de testare, va urma reţeaua principală Etheruem.

Actualizarea Dencun include mai multe modificări menite să reducă taxele de gaz ale tranzacţiilor şi să crească scalabilitatea şi eficienţa reţelei.

SEC întârzie cererea de listare Grayscale pentru ETF-urile ethereum de tip spot

La o săptămână după ce a amânat răspunsul la cererea firmei Fidelity pentru autorizarea unui fond ETF ethereum de tip spot, SEC a amânat din nou decizia privind cererea pentru un ETF ethereum de tip spot depusă de Grayscale.

Interesant este că SEC a întrebat în mod special dacă mecanismul proof-of-stake al Ethereum şi "concentrarea controlului sau influenţei de către câteva persoane sau entităţi" ar putea ridica probleme unice care să facă fondul susceptibil la fraudă şi manipulare.

Comunitatea cripto va fi cu adevărat atentă la data de 23 mai, când SEC trebuie să ia o decizie finală, fie să aprobe, fie să respingă o altă cerere de ETF pentru ethereum de la VanEck.

Aşa cum am văzut în cazul cererilor de ETF-uri spot pentru bitcoin, dacă ETF-ul VanEck ethereum va fi aprobat în luna mai, este probabil ca toate cererile actuale de ETF-uri spot pentru ethereum să fie aprobate în acelaşi timp.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Speranta moare ultima!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb