Simon Peters, eToro: "Bitcoin sparge temporar pragul de 37.000 dolari"

Bănci-Asigurări / 14 noiembrie 2023

Simon Peters, eToro: "Bitcoin sparge temporar pragul de 37.000 dolari"

Bitcoin a avut o altă săptămână puternică ca performanţă, crescând cu 5,6% în şapte zile. Criptoactivul a cunoscut o creştere la începutul săptămânii care a dus-o până la 37.440 de dolari pe eToro, înainte de a se scădea uşor. Cu toate acestea, preţul a rămas ferm în a doua parte a săptămânii şi Bitcoin se tranzacţionează în prezent în jurul valorii de 36.600 de dolari, în creştere de la 34.600 de dolari în urmă cu o săptămână. Bitcoin a crescut acum cu 126% în ultimele 12 luni.

Ether a avut totuşi o săptămână mai puternică decât bitcoin, crescând cu aproape 7,8% în şapte zile. A început săptămâna trecută tranzacţionându-se în jurul valorii de 1.880 de dolari, dar a urcat joi la peste 2.100 de dolari pentru prima dată din mai 2022. Criptomoneda s-a retras uşor, dar se tranzacţionează în continuare la peste 2.000 de dolari. Pe parcursul a 12 luni, preţul ETH a crescut cu peste 67%.

În alte evolutii de pe piaţa cripto, Solana a înregistrat o performanţă săptămânală puternică, preţul său crescând cu 42%. Ascensiunea criptoactivului vine ca urmare a cererii mari pentru acesta pe piaţa futures şi a creşterii robuste a cererii sale DeFi.

Noutăţi care atrag atenţia

HSBC va oferi servicii de custodie a titlurilor de valoare în formă de jetoane

Marea instituţie financiară globală HSBC va oferi clienţilor instituţionali servicii de custodie a activelor digitale, alături de un partener elveţian, Metaco. Serviciul de custodie va fi lansat în 2024 şi se va afla alături de platforma de emitere de active digitale a băncii, denumită HSBC Orion.

Veniturile din mineritul Bitcoin ating un vârf în 2023

Veniturile obţinute din mineritul de bitcoin au atins un vârf în 2023, potrivit datelor blockchain.com. Creşterea veniturilor vine în paralel cu creşterile semnificative de preţ la care a asistat piaţa în ultimele săptămâni.

Numărul de milionari Bitcoin creşte vertiginos

Numărul aşa-numiţilor milionari bitcoin a crescut în 2023, potrivit datelor de la BitInfoCharts. Numărul de portofele care deţin bitcoin în valoare de peste 1 milion de dolari a crescut cu 237% în acest an, valoarea criptoactivului fiind determinată în mare parte de participanţii instituţionali de pe piaţă, conform raportului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb