Simon Peters, eToro: "Toată atenţia se concentrează acum pe halving-ul recompenselor de bitcoin"

Bănci-Asigurări / 16 aprilie

Simon Peters, eToro: "Toată atenţia se concentrează acum pe halving-ul recompenselor de bitcoin"

Săptămâna trecută a fost destul de liniştită pe pieţele cripto, în ciuda unor cifre privind inflaţia din SUA peste aşteptări, spune Simon Peters, analist eToro.

Potrivit sursei citate, cu toate acestea, având în vedere că toată atenţia se concentrează acum asupra halving-ului bitcoin, care va avea loc sâmbătă, 20 aprilie (informaţie valabilă la momentul redactării acestui articol), am asistat la o scădere semnificativă a preţului criptoactivului. Acest lucru se întâmplă în condiţiile în care, tranzacţionat 24/7, bitcoin a devenit un indicator al tensiunilor geopolitice în creştere şi al scăderii pieţelor bursiere mondiale.

Procesul de "halving" este un eveniment care reduce la jumătate recompensa pentru minarea cu succes a unui bloc. Halving-ul Bitcoin are loc la fiecare 210.000 de blocuri minate şi, având în vedere că noile blocuri sunt adăugate pe blockchain în aproximativ 10 minute, o înjumătăţire are loc aproximativ la fiecare patru ani. Cel mai recent halving a avut loc în mai 2020, iar ultimul halving care va avea loc vreodată se va întâmpla cândva în anul 2140, conform estimărilor.

În urma acestei înjumătăţiri, recompensa pe bloc va scădea de la 6,25 de bitcoin la 3,125 de bitcoin pe bloc minat, iar rata anuală de inflaţie a ofertei va scădea efectiv de la aproximativ 1,70% la 0,84%. Atunci când oferta scade, preţul tinde să crească, iar din punct de vedere istoric acesta a fost cazul bitcoin.

Bitcoin halving este un eveniment extrem de aşteptat în lumea cripto, deoarece a marcat, în general, începutul următoarei evoluţii bursiere a bitcoin, preţul depăşind maximul istoric anterior în termen de şase până la opt luni, vârful pieţei bursiere fiind atins la 12 până la 18 luni după înjumătăţire. Cu toate acestea, de data aceasta este pentru prima dată când preţul bitcoin depăşeşte maximul istoric anterior înainte ca înjumătăţirea recompensei pe blocuri să aibă loc, deşi a avut loc şi o depreciere în ultimele zile.

Întrebarea la care se gândesc acum toţi investitorii în bitcoin este dacă vom asista la o nouă creştere a preţului până la noi maxime istorice, având în vedere impactul imediat al reducerii ofertei datorată halving-ului, sau dacă preţul va scădea şi mai mult, halving-ul devenind, după atâta agitaţie, un eveniment de tip "sell-the-news" similar aprobării ETF-ului Bitcoin de tip spot de la începutul acestui an.

Dificultatea mineritului Bitcoin atinge un nou maxim istoric la cea mai recentă ajustare

La ultima ajustare înainte de înjumătăţirea recompensei pe bloc, "dificultatea" privind mineritul (în esenţă, cât de greu este pentru un miner să atingă hash-ul dorit şi să adauge un nou bloc la blockchain-ul Bitcoin) a atins un nou maxim istoric.

Ajustarea acestei dificultăţi a avut loc la înălţimea blocului 838.656, atingând un record de 86,39 trilioane.

Dificultatea mineritului Bitcoin se ajustează la fiecare 2016 blocuri, aproximativ la fiecare două săptămâni, pentru a se asigura că timpul dintre blocurile adăugate la blockchain-ul Bitcoin rămâne în jur de 10 minute, indiferent de puterea de calcul globală (hashrate) sau de numărul de mineri activi în reţea.

Cu cât dificultatea este mai mare, cu atât este nevoie de mai multă putere de calcul pentru a atinge hash-ul dorit.

Având în vedere că dificultatea (şi, în acelaşi timp, hashrate-ul) se află la cele mai ridicate niveluri din toate timpurile, acest lucru sugerează că minerii au investit în noi echipamente de calcul pentru a se pregăti pentru viitorul halving şi pentru scăderea recompensei pe bloc.

Hong Kong aprobă ETF-urile bitcoin de tip spot

Ieri, autorităţile de reglementare din Hong Kong au aprobat primele ETF-uri bitcoin şi ether de tip spot, deschizând astfel calea pentru ca oraşul să devină primul din Asia care acceptă criptoactivele ca un instrument de investiţie convenţional, relatează Reuters.

De asemenea, această aprobare pregăteşte terenul pentru ca şi alte ţări şi jurisdicţii vecine să îi urmeze exemplul lansând propriile ETF-uri.

Mai mulţi investitori potenţiali şi mai multe posibilităţi de integrare în sistemul financiar tradiţional ar putea fi de bun augur pentru preţul bitcoin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb