Simtel a instalat o treime din panourile fotovoltaice ale prosumatorilor persoane juridice din România

F.D.
Piaţa de Capital / 23 august 2023

Iulian Nedea, cofondator şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al Simtel Team

Iulian Nedea, cofondator şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al Simtel Team

Simtel Team, companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti a construit până în prezent o treime din capacităţile centralelor electrice fotovoltaice ale prosumatorilor persoane juridice din România, arată un comunicat al companiei remis Redacţiei.

Astfel, conform rapoartelor ANRE, la finalul lunii februarie 2023, toţi prosumatorii persoane juridice din România aveau instalată o capacitate de 248 MWp în centrale electrice fotovoltaice, dintre care Simtel Team a instalat o putere totală de peste 80 MWp.

De asemenea, potrivit primului studiu dedicat analizei pieţei panourilor fotovoltaice şi energiei electrice solare din România publicat de către compania Neomar Consulting, pe parcursul anului 2022, Simtel a fost lider detaşat de piaţă, compania fiind responsabilă de instalarea a 25% din puterile instalate pentru prosumatori persoane juridice la nivel naţional.

"Realizările recente ale Simtel reflectă angajamentul exemplar al colegilor noştri. Graţie eforturilor lor, Simtel este acum o companie de referinţă, lider în industria energiei regenerabile la nivel naţional. În perioada 2017 şi începutul anului 2023, echipele noastre au construit centrale electrice fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 80 MWp în toate regiunile din România. Considerând că totalul capacităţii de producţie de energie electrică din centralele fotovoltaice construite pentru autoconsum ale companiilor din România a ajuns la 248 MWp, suntem onoraţi că unul din trei panouri fotovoltaice instalate în aceste proiecte reprezintă rezultatul muncii noastre. Prin urmare, ne menţinem obiectivul de a contribui la asigurarea independenţei energetice a României pe termen lung, prin facilitarea optimizării consumului de energie în rândul companiilor", a declarat Iulian Nedea, cofondator şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al Simtel Team.

În ceea ce priveşte rezultatele financiare, în primul trimestru din 2023, Simtel a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 65,6 milioane de lei, o creştere cu 579% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 2,9 milioane de lei, o apreciere cu 896%. Compania este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din iulie 2021, iar în prezent, are o capitalizare de piaţă de aproximativ 291 milioane de lei, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Foarte frumos domnule Nedea,dar oi acestia care investim ,iata Compania dvs are o capitalizare de 290 milioane iar profitul pe trim I a fost ceva mai putin de 1 % fata de capitalizafre ,iar referitor la trim II nu ne spuneti nimic cum a fost si suntem aproape de finalul trim III.

    Hnnn ..... Ce parere aveti ? ,investorii asteapta ! 

    1. Ma tin departe de Simtel pana trece valul green revolution. Au mai fost valuri.

    se termina valul de prosumatori in curand, deja e prea multa energie solara si pretul ei va tinde spre 0

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb