Sindicaliştii de la "Siderurgica Proiect" ameninţă cu noi acţiuni de protest

Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 19 aprilie 2004

Sindicaliştii de la societatea "Siderurgica Proiect" Hunedoara vor declanşa, începînd de astăzi, noi acţiuni de protest, ei solicitînd rezilierea contractului de vînzare-cumpărare încheiat între "Siderurgica" şi actualul proprietar al firmei, o persoană fizică, a anunţat vineri, primvicepreşedintele Sindicatului Siderurgistul, Dorin Redinciuc, citat de Rompres. El a precizat că din cauza datoriilor înregistrate la bugetul statului de "Siderurgica Proiect", o parte din activele firmei vor fi scoase la licitaţie publică miercuri, 21 aprilie, de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara.

Potrivit liderului sindical, "Siderurgica" Hunedoara, în calitate de fost proprietar al firmei de proiectare, a înaintat Tribunalului Hunedoara o acţiune în constatare referitoare la încălcarea, de către actualul patron, a prevederilor din contractul de vînzare-cumpărare.

Liderul sindical a adăugat că angajaţii societăţii au dat, şi ei, în judecată "Siderurgica Proiect" pentru că le-a fost modificat contractul individual de muncă fără acceptul lor. "Sunt oameni care nu merită acest tratament. Sunt ingineri, proiectanţi, tehnicieni, oameni cu părul alb şi o carieră în spate. Ei nu merită o astfel de soartă", a spus Dorin Redinciuc.

La rîndul său, directorul executiv al "Siderurgica Proiect", dr.ing. Gelu Oprişa, unul dintre contestatarii procesului de privatizare de la acest agent economic, a adăugat că sindicatul firmei este dispus să se adreseze şi organismelor internaţionale pentru prezentarea situaţiei din societate. "Dacă autorităţile nu-şi vor spune cuvîntul în această privatizare, vom fi nevoiţi să ne adresăm organismelor internaţionale", a afirmat sursa citată.

"Siderurgica Proiect" a fost, pînă în aprilie 2003, una din filialele "Siderurgica" Hunedoara. La sfîrşitul lunii martie 2004, o parte dintre angajaţii firmei s-au aflat trei zile în greva foamei, solicitînd rezilierea contractului de privatizare. Siderurgica Proiect desfăşoară, în principal, activităţi de proiectare, urbanism, inginerie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb