Sindicaliştii din energie pichetează în această săptămână sediul Ministerului Economiei şi al ANRE

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 6 mai 2009

Sindicaliştii din energie vor picheta în fiecare zi a săptămânii sediul Ministerului Economiei şi al ANRE cerând adoptarea bugetelor de venituri şi cheltuieli ale companiilor de stat din sectorul energetic şi încheierea contractului colectiv la nivel de ramură, potrivit liderilor sindicali. "Vom picheta sediul minis­terului şi al ANRE în fiecare zi din această săptămână, între orele 13 şi 15. De joi ni se vor alătura şi sindicaliştii din producţia de combustibili solizi", a declarat ieri preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Electricitate - UNIVERS, Walter Mureşan. Potrivit acestuia, la proteste vor participa şi sindicaliştii de la Hidroelectrica şi CEZ Oltenia.

Acesta a precizat că în funcţie de rezultatul întâlnirilor care vor avea loc în această săptămână cu reprezentanţii Ministerului Economiei, se va stabili dacă săptămâna viitoare vor fi luate măsurile legale pentru declanşarea grevei.

"Astăzi (marţi, n.r) la ora 10 am avut o întâlnire cu ministrul secretar de stat în Ministerul Economiei, Tudor Şerban. Nu am obţinut nicio rezolvare a revendicărilor noastre, aşa că am început pichetarea sediului Ministerului Economiei. Noi nu avem un buget de venituri şi cheltuieli fără de care nu se pot face lucrările de mentenanţă la sis­temul electric sau investiţii. Proiectele de venituri şi cheltuieli ale Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transelectrica şi Electrica au fost corectate de vreo patru ori. Nici acum nu satisfac cerinţele şefilor de la minister", a declarat Mureşan, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, modificările aduse de reprezentanţii ministerului proiectelor de venituri şi cheltuieli ale companiilor presupun reducerea salariilor cu circa 2,5%. "Nouă ne propun să pierdem 2,5% din salarii şi asta în contextul în care avem dreptul la indexarea salariilor cu cota de inflaţie", a precizat Mureşan.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "Avem dreptul la compensarea salariilor cu inflatia"! Auzi ce obraznic. Parca nu toata lumea are dreptul la protectia salariului fata de inflatie. Pe astia de la sindicat chiar nu ii intereseaza daca e si posibil? Sau ei s-au obisnuit ca an de an sa bage mana in profitul companiilor de stat dupa bunul plac si sa isi traga milioane salarii? Dar cu legea salarizarii unice nu vor mai merge hotiile. Nu inteleg de ce nu isi dau demisiile sa plece sa lucreze la privati pe salarii de 50%? Este voie sa pleci de la stat!

    1. Obraznicie e ceea ce scrii. Nu stiu ce functie ai, dar te anunt ca fiecare salariat din Romania ar trebui sa ceara sa-i fie acoperita cel putin inflatia. Priveste care este salariul minim si mediu in Romania, comparat cu celelalte tari din UE . In mod normal ar trebui ca pe langa inflatie sa fie si o crestere reala a salariului, pentru a putea creste puterea de cumparare a fiecaruia si implicit nivelul de trai. Acum, in privinta salariatilor din energie, te anunt ca ele reprezinta aproximativ 8 % din cheltuieli, ceea ce este un procent foarte mic, comparat cu alte sectoare.Cred ca ar fi bine daca romanii ar fi interesati mai degraba de cum sunt furati de "baietii destepti". Noi sindicalistii am atras mereu atentia asupra acestui fapt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb