SINDICALIŞTII FNGCIMM ÎI DAU REPLICA SILVIEI CIORNEI "Singurul grup de interese pe care îl reprezintă Sindicatul Garantare - cel format din majoritatea salariaţilor FNGCIMM"

Ziarul BURSA #Companii / 9 februarie 2016

Sindicatul Garantare ne-a transmis că singurul grup de interese pe care îl reprezintă este cel format din majoritatea salariaţilor FNGCIMM, ca replică la afirmaţiile făcute, recent, de Silvia Ciornei, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

După ce Sindicatul Garantare i-a cerut demisia, acuzând-o de proastă gestiune a instituţiei, doamna Ciornei a declarat, pentru ziarul "BURSA", că va încerca să continue ceea ce a început, convinsă fiind că a acţionat întotdeauna spre binele instituţiei şi punând interesul acesteia pe primul plan, "indiferent de opoziţia unor angajaţi posibil manipulaţi de unele cercuri de interese".

Sindicaliştii consideră că afirmaţiile doamnei Silvia Ciornei sunt tendenţioase: "Sindicatul Garantare doreşte să aducă la cunostinţa opiniei publice faptul că singurul grup de interese pe care îl reprezintă este cel format din majoritatea salariaţilor FNGCIMM, de ale căror planuri de viitor şi locuri de muncă este preocupat în permanenţă.

Avem deplină încredere în faptul că atât opinia publică, cât şi salariaţii de bună credinţă nu vor cădea în capcana manipulării întinsă de doamna Silvia Ciornei, care insinuează sfidând orice logică şi obiectivitate, faptul că un sindicat tânăr, ce reprezintă o largă majoritate, dar care nu are acces la resurse şi nu este implicat în niciun fel în procesul decizional, ar putea avea la îndemână vreo pârghie prin care să slujească un grup de interese.

Sindicatul Garantare este prea mic pentru a putea fi o miză politică sau a grupurilor de interese, însă e mult prea mare pentru a fi ignorat de doamna Silvia Ciornei".

Reprezentanţii Sindicatului au mai adăugat că "eficienţa managerială se măsoară în rezultate, nu în demersuri întreprinse, care, în cazul doamnei Ciornei, este evident că până la acest moment nu au avut nicio finalitate pozitivă pentru FNGCIMM".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Daca tot se doreste ca opinia publica sa fie informata despre problemele interne ale FNGCIMM, pentru un "arbitraj" corect, am ruga partile sa comunice, pe langa non/rezultatele ultimului an, sumele incasate de catre conducatorii institutiei, de catre subordonatii lor, de catre membrii consiliului de administratie, de catre reprezentantii ministerului finantelor in adunarea generala a actionarilor. V-am ruga sa nu uitati sumele pe care cei mai sus mentionati eventual le primesc (se practica cu brio in sistem) pentru participarea in diverse comitete si comitii si nici sumele pe care managementul eventual le primeste (iarasi afirmam ca se practica cu brio in institutii aflate sub obladuirea ministerelor) pentru cazul in care, doamne fereste, isi pierde fotoliile.

    1. Problema este ceva mai complexa. In economia romaneasca au existat si exista institutii precum FNGCIMM, care la un moment dat nu-si mai regasesc locul pe piata. Am constatat ca prima miscare este de a incerca sa para ca se adapteaza, ca devin altceva. Exemplu chiar FNGCIMM care din nimic nu a obtinut girul guvernului precedent pentru ca sa devina FGCFE. Desigur, timpul nu-i pierdut. Mai ales ca intotdeauna se poate obtine sprijinul atat politic cat si al reprezentantilor lumii ... autohtone (adica dambovitene !) financiar-bancare. Cat despre o eventuala stingere a luminii, cine-i nebun sa o ia in calcul (mai ales pe criza asta).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb