Sindicatele cer realizarea măsurilor de mediu de la "Arpechim" fără sistarea activităţii

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 mai 2007

Sindicatele cer realizarea măsurilor de mediu de la "Arpechim" fără sistarea activităţii

Cartel Alfa şi sindicatele din chimie şi petrochimie susţin demersurile Sindicatului Liber Oltchim pentru păstrarea locurilor de muncă şi continuarea activităţii de la Oltchim, a cărei funcţionare este condiţionată de activitatea rafinăriei Arpechim, precizează un comunicat de presă. Confederaţia Sindicală Naţională (CNS) "Cartel Alfa" şi Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie (FSLCP), solidare cu poziţia Sindicatului Liber Oltchim Râmnicu Vâlcea, consideră că ridicarea autorizaţiei de mediu şi oprirea instalaţiilor Arpechim Piteşti "determină consecinţe sociale şi economice extrem de grave".

Astfel, CNS Cartel Alfa şi FSLCP susţin că acest lucru ar duce la disponibilizarea a trei mii de angajaţi ai Oltchim şi a şapte mii de salariaţi ai altor societăţi comerciale vâlcene, a căror activitate este legată de cea a Oltchim.

De asemenea, un alt efect al închiderii Arpechim este, potrivit CNS Cartel Alfa şi FSLCP, reducerea cifrei de afaceri a Oltchim cu 30 de milioane de euro pe lună. Totodată, închiderea instalaţiilor Arpechim va conduce la "nerealizarea a 40% din producţia fizică a judeţului Vâlcea, imposibilitatea finalizării investiţiilor şi neonorarea contractelor", potrivit comunicatului.

În consecinţă, CNS Cartel Alfa şi FSLCP consideră că este obligatoriu ca îndeplinirea măsurilor de mediu să se realizeze potrivit unui program de măsuri, în paralel cu desfă­şurarea activităţii.

Nu în ultimul rând, cele două organizaţii sindicale solicită Guvernului să găsească măsurile necesare pentru a asigura funcţionarea societăţilor.

Petrom a demarat procedura de închidere temporară a Rafinăriei Arpechim, după ce Agenţia pentru Protecţia Mediului din Piteşti i-a suspendat autorizaţia şi anunţă că va încerca să reducă impactul negativ asupra furnizării de carburanţi şi produse petrochimice şi că va ataca respectiva decizie.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş a suspendat, ieri, autorizaţia de mediu a Rafinăriei Arpechim din Piteşti, din cauza neîndeplinirii de către Petrom a mai multor angajamente, măsura atrăgând după sine sistarea activităţii de producţie pentru o perioadă de până la şase luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb