SINDICATUL BCR-INTERCAPITAL-SWISS CAPITAL: "Investitorii instituţionali internaţionali arată interes de principiu pentru oferta Transelectrica"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 martie 2012

Sindicatul format din Banca Comercială Română, Intercapital Invest şi Swiss Capital a organizat întâlniri de promovare a ofertei în cinci mari centre financiare europene în ultimele două săptămâni. Reprezentanţi ai Sindicatului, Ministerului Economiei - O.P.S.P.I. şi ai Transelectrica s-au întâlnit cu peste treizeci de investitori instituţionali la Varşovia, Frankfurt, Stockholm, Tallinn şi Londra. Dan Weiler, Director Executiv Corporate Finance & Investment Banking BCR: "Am avut întrevederi individuale cu 34 de investitori instituţionali internaţionali importanţi. Întâlnirile au fost pozitive şi există interes de principiu, în condiţiile viabilităţii economice a ofertei. Discuţiile au fost foarte utile pentru pregătirea ofertei finale, deoarece acestea aduc răspunsul pieţei cu privire la potenţialul de succes al acesteia şi la condiţiile în care se înregistrează acest succes".

La fel ca investitorii instituţionali din România, cu care Sindicatul a avut o întâlnire specială de promovare în luna februarie, şi la nivel internaţional preţul este considerat să fie un element important pentru succesul ofertei.

Oferta este aşteptată să înceapă în cursul lunii martie.

Sindicatul BCR - Intercapital Invest - Swiss Capital a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru intermedierea ofertei publice secundare de vânzare a 10.995.472 acţiuni Transelectrica, reprezentând 15% din capitalul social al companiei, deţinute de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Ministerul Economiei deţine 73,68% din titlurile Transelectrica, iar Fondul Proprietatea are o participaţie de 13,49%. Restul acţiunilor sunt tranzacţionabile la Bursa de Valori Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb