Sindicatul Solidaritatea a hotărât redeschiderea conflictului de muncă la "Arcelor Mittal Steel" Galaţi

Marilena Dinu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 mai 2007

Sindicatul Solidaritatea cel care acum o lună a declanşat greva generală la "Arcelor Mittal Steel" Galaţi, protest încheiat după trei zile, a anunţat vineri că a redeschis conflictul de muncă datorită faptului că în prezent siderurgiştii nu au semnat Contractul Colectiv de Muncă la nivel de unitate aferent anului 2007. "Am hotărât redeschiderea conflictului de muncă, de data aceasta nu mai avem revendicări salariale, solicităm doar semnarea contractului colectiv de muncă şi înregistrarea acestuia la Direcţia de Muncă Solidaritate Socială şi Familie Galaţi. După grevă am hotărât semnarea contractului colectiv de muncă până pe data de 5 mai, însă suntem în 11 şi nu mai putem aştepta. Am primit şi o adresă de la administraţia Mittal Steel Galaţi prin care ni se aducea la cunoştinţă că au făcut tot posibilul, au înştiinţat şi celelalte sindicate despre semnarea contractului colectiv de muncă dar nu au primit nici un răspuns", a declarat Gheorghe Tiber, liderul Solidaritatea. Totodată, liderul a 7000 de siderurgişti care fac parte din "Solidaritatea" a precizat că vineri au trimis către Direcţia de Muncă Solidaritate Socială şi Familie Galaţi o adresă prin care solicita să fie chemaţi la conciliere până pe 18 mai. În caz contrar, Gheorghe Tiber a anunţat că ia în calcul şi reluarea protestelor.

Amintim că documentul ar trebui să stabilească o creştere a salariului fiecărui angajat de 2% (care se adaugă celor 12% obţinuţi după primele negocieri) la sfârşitul anului, în funcţie de realizarea business-planului, beneficii obţinute după greva din luna aprilie.

Investiţii de aproximativ 120 de milioane de dolari

şi extinderea pe piaţa internă

Directorul general al "Arcelor Mittal Steel" Galaţi, Augustin Kochuparampil a anunţat că în 2007 va investi 105 -120 de milioane de dolari pentru retehnologizarea, creşterea productivităţii, îmbunătăţirea siguranţei muncii precum şi în proiecte ce vizează protecţia mediului. Pe partea de mediu sunt avute în vedere 11 proiecte, în valoare totală de 50 milioane dolari, primele 30 milioa­ne fiind planificate a fi inves­tite încă din acest an. În afară de aces­tea, se lucrează la schemele de conformare cu normele europene care se vor derula până în 2014.

Anul trecut, 240 de tone de oţel pe cap de siderurgist

Managerii "Arcelor Mittal Steel" au precizat că în 2006 productivitatea muncii a fost de 240 de tone de oţel pe cap de angajat, valoare care situează combinatul gălăţean sub nivelul altor combinate occidentale unde productivitatea este de 600 tone/angajat. Potrivit declaraţiilor directorului general al "Arcelor Mittal Steel Galaţi", Augustine Kochuparampil o cauză a productivităţii reduse o reprezintă şi faptul că utilajele şi instalaţiile nu sunt atât de performante precum cele de la alte unităţi siderurgice. Pentru anul în curs, managerii "Arcelor Mittal Steel Galaţi" şi-au propus ca productivitatea să crească la 280 tone/angajat, fără însă a apela la o reducere de personal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb