Sîntem prinşi la mijloc între interesele SUA, ale Rusiei şi ale Uniunii Europene

Ana Bâtcă
Ziarul BURSA #Politică / 9 decembrie 2005

Nicholas Taubman, noul ambasador SUA la Bucureşti: "Rusia nu are motive de îngrijorare în legătură cu bazele americane din România"

Stabilirea bazelor americane pe teritoriul ţării noastre nu trebuie să genereze stări de îngrijorare din partea oficialilor de la Moscova, deoarece SUA luptă alături de Rusia împotriva terorismului, a declarat, Nicholas Taubman, noul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă. Domnia sa a subliniat că amplasarea facilităţilor americane pe teritoriul ţării noastre sînt necesare pentru a lupta eficient contra terorismului, iar Rusia este unul dintre statele ameninţate de acest fenomen. De asemenea, diplomatul american a afirmat: "Un contingent mic de trupe americane în această parte a lumii nu poate să reprezinte o ameninţare la adresa Federaţiei Ruse".

În ceea ce priveşte scopul misiunii sale în ţara noastră, Nicholas Taubman a declarat că va sprijini, în perioada în care se va afla la Bucureşti, România pe calea democraţiei, care este, în opinia domniei sale, foarte importantă pentru dezvoltarea ulterioară a ţării noastre. Noul ambasador al SUA a precizat că democraţia este "cea mai bună cale de autoguvernare", în care deciziile nu sînt impuse cetăţenilor de la vîrf, din partea conducerii, ci vin de jos în sus, de la alegători spre guvernanţi.

În contextul implementării bazelor americane în ţara noas-tră şi a protestelor marelui vecin din est, ambasadorul SUA ne-a subliniat importanţa inves-tiţiilor americane pentru economia noastră. Domnia sa a declarat că România, în acest moment, are nevoie de capital privat pentru a asigura dezvoltarea economiei de piaţă şi a menţionat că va încuraja inves-tiţiile americane.

Pentru ca ţara noastră să atingă standarde economice înalte, domnul Taubman consideră că societatea trebuie să lupte împotriva corupţiei, pentru transparenţa actelor de jus-tiţie şi pentru aplicarea legilor.

Diplomatul american nu a trecut cu vederea nici starea proastă a infrastructurii din ţara noastră, mai ales cea rutieră şi cea care asigură alimentarea cu apă.

Noul ambasador al SUA la Bucureşti a declarat, referitor la adopţiile internaţionale, că înţelege că aceas-tă problemă este un subiect foarte delicat pentru autorităţile de la Bucureşti. Domnia sa a subliniat, însă, că SUA solicită continuarea proceselor de adopţie a copiilor români de familiile americane care au fost începute înainte de intrarea în vigoare a legii privind interzicerea adopţiilor internaţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb