SIRIA Samir Kuntar şi alţi opt membri ai mişcării Hezbollah au murit într-un raid aerian israelian

Adina Lateş
Internaţional / 20 decembrie 2015

Samir Kuntar, un lider al mişcării şiite Hezbollah şi fost membru al Frontului pentru Eliberarea Palestinei, precum şi alte opt persoane au murit într-un raid aerian atribuit Israelului efectuat în cursul nopţii la periferia oraşului sirian Damasc, anunţă site-ul Ynetnews.com.

Potrivit postului Al-Manar, aparţinând mişcării şiite libaneze Hezbollah, două avioane de vânătoare israeliene au pătruns în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în spaţiul aerian sirian şi au lansat patru rachete spre o clădire de şase etaje din zona Jaramana, o suburbie situată la sud-est de Damasc, potrivit Mediafax.

Clădirea s-a prăbuşit în urma atacului, provocând moartea a nouă persoane care se aflau în interior.

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a anunţat, în această dimineaţă, că printre victime se numără Samir Kuntar, un druz în vârstă de 52 de ani, fost militant al Frontului pentru Eliberarea Palestinei implicat, în anul 1979, într-un atac terorist soldat cu şapte morţi în Israel. Islamistul era acum unul dintre liderii organizaţiei şiite Hezbollah. Kuntar a fost deţinut în Israel aproape 30 de ani, fiind eliberat în anul 2008, într-un schimb de prizonieri cu mişcarea Hezbollah, în schimbul cadavrelor a doi militari israelieni, Eldad Regev şi Ehud Goldwasser.

"Sâmbătă seară, avioane sioniste au atacat un bloc de locuiinţe din Jaramana, la periferia Damascului. Fratele nostru, mujahedinul Samir Kuntar, a fost martirizat, împreună cu numeroşi cetăţeni sirieni", a comunicat organizaţia islamistă Hezbollah.

Potrivit presei arabe, alte opt persoane au murit în bombardament, inclusiv Farhan Shaalan, un comandant Hezbollah.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu toți teroriștii sunt islamiști. De exemplu, IRA vroia separarea Irlandei de Nord din UK și unirea cu Irlanda.

     

    La fel, Hezbollah este o organizație cu multiple fațete. Este islamică iar aripa militară este considerată de unele țări ca teroristă. De altele, ca mișcare de rezistență armată împotriva ocupării de către Israel a unor teritorii arabe. Pe lângă aripa armată, există și una politică ce are locuri câștigate electoral în parlamentul libanez. Are și o rețea de servicii sociale, spitale, școli, etc. 

    Mă rog, detalii pentru cei avizați. Dar ce trebuie remarcat aici este alianța foarte specifică pe care rușii o joacă în Orient. Un astfel de joc necesită o diplomație de foarte înaltă clasă. Rusia este în aceeași tabără cu Hezbollah împotriva ISIS și a rebelilor islamiști anti-Assad. Dar Rusia are și relații privilegiate cu Israel. Bibi a mers des lși recent a Moscova și are relații foarte bune cu Putin și Rusia. Practic, Rusia a reușit să lucreze cu Hezbollah pe un front (cel pro-Assad și pro-Siria) dar le-a spus să nu conteze pe ea în protecția împotriva Israel. Afacerea Israel-Hezbollah rămâne doar între ei, fără ca Rusia să se amestece. În acest caz, Israel a lovit câțiva oameni pe care îi dorea morți. Dar nu cred că asta va opri Hezbollah din misiunea ei de a elibera teritoriile arabe ocupate. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb