Slovacia se aşteaptă la solidaritate din partea Bruxellesului pentru a diminua impactul sancţiunilor UE asupra petrolului rusesc

G.D.
Internaţional / 3 iunie 2022

Slovacia se aşteaptă la solidaritate din partea Bruxellesului pentru a diminua impactul sancţiunilor UE asupra petrolului rusesc

Slovacia a afirmat astăzi că va fi cel mai puternic lovită de sancţiunile UE asupra petrolului rusesc şi că se aşteaptă la solidaritate din partea Bruxellesului pentru a diminua impactul, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Slovacia a încercat să obţină o derogare de trei ani în privinţa comerţului cu petrol şi produse petroliere ruseşti, însă nu a reuşit.

"Embargoul a fost aprobat într-o variantă cu impact direct asupra pieţei pentru combustibili şi producţiei acestora din Slovacia", a notat ministerul în comunicat.

"În cadrul solidarităţii declarate, ne aşteptăm la acces individual la resurse din partea REPower EU", se adaugă în acesta, în referire la planul UE de a pune capăt dependenţei de combustibili fosili ruseşti şi combatere a crizei climatice.

Varianta finală a sancţiunilor permite Slovaciei să continue importul de ţiţei din Rusia via conducta Drujba, dar după opt luni acesta va putea fi utilizat doar pentru producţia destinată pieţei interne şi exportului de produse petroliere în Republica Cehă, pentru încă 10 luni, a explicat ministerul slovac.

Singura rafinărie din Slovacia, Slovnaft, funcţionează cu petrol rusesc. Aceasta are o capacitate de 124.000 de barili pe zi şi este deţinută de compania ungară MOL, fiind situată în apropiere de graniţa cu Ungaria şi cu Austria.

Cea mai mare parte a producţiei, incluzând motorină, combustibil pentru aeronave şi mase plastice, este exportată în câteva ţări central şi vest-europene, dar o reducere forţată a capacităţii poate afecta şi livrările pe piaţa internă, a atenţionat joi compania, subliniind că sancţiunile vor avea un impact sever asupra producţiei şi vor determina diminuarea livrărilor de combustibili, iar intervalul de timp preconizat pentru aplicarea sancţiunilor nu permite efectuarea de modificări tehnologice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb