Smithfield Romania a obţinut un împrumut de 60 milioane de dolari de la IFC

Ziarul BURSA #Companii / 1 iulie 2015

Smithfield Romania a obţinut un împrumut în valoare de 60 de milioane de dolari de la International Finance Corporation (IFC), pentru refinanţare şi susţinerea planurilor de extindere a fermelor şi unităţilor de procesare a cărnii.

Investiţia va promova angajările în sectorul agricol şi extinderea bunelor practici în domeniul protejării mediului, siguranţei alimentare şi creşterii animalelor, se arată într-un comunicat al Smithfield Foods.

Preşedintele Smithfield Europe, Dariusz Nowakowski, a arătat că Smithfield Romania va folosi cele 60 de milioane de dolari pentru restructurarea datoriilor, extinderea capacităţii de producţie şi a numărului de locuri de muncă şi continuarea implementării bunelor practici.

Smithfield Romania respectă standardele americane şi europene pentru mediu, sănătate şi siguranţă alimentară, a spus Nowakowski, citat de Mediafax.

El a subliniat că jumătate din consumul de proteine din România este asigurat de carnea de porc, cererea fiind ridicată atât pe piaţa locală cât şi pe cea internaţională.

"Suntem hotărâţi să acoperim această cerere cu cele mai ridicate standarde de performanţă pentru mediu şi sustenabilitate, inclusiv în privinţa bunăstării animalelor", a spus Nowakowski.

"Sectorul agricol din România are un mare potenţial de generare de locuri de muncă şi îmbunătăţire a siguranţei alimentare în ţară şi în străinătate", a declarat Alzbeta Klein, director la IFC pentru producţie, industrie agricolă şi servicii.

Smithfield Foods, companie de 15 miliarde de dolari, deţinută integral de grupul chinez WH Group, este cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4554
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2631
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8967
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4383

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb