SocGen nu are nevoie de o majorare de capital

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 noiembrie 2010

Rezultatele Societe Generale, acţionarul majoritar al BRD, au depăşit estimările analiştilor în trimestrul al treilea datorită operaţiunilor de retail banking, iar grupul francez a anunţat că nu va avea nevoie de o majorare de capital pentru a se alinia noilor reglementări din sectorul bancar, anunţă Mediafax.

SocGen a fost afectată sever în ultimii doi ani de pierderile cauzate de active toxice, în contextul crizei financiare globale, şi de scandalul în care a fost implicată de traderul Jerome Kerviel, dar este în prezent peste estimările privind profitul pe 2010, iar mediul de afaceri ar trebui să rămână "similar" în următoarele trimestre, potrivit declaraţiilor directorului general al băncii, Frederic Oudea, pentru CNBC, preluat de Reuters.

Revenirea din criză şi stabilitatea economiei franceze din acest an au propulsat afacerile Societe Generale, care susţine că profiturile proprii vor fi suficiente pentru a îndeplini cerinţele mai dure de capital stabilite prin acordul Basel III.

"Vom avea capacitatea de a ne alinia cerinţelor de capital Basel III fără o majorare de capital", a declarat Oudea, într-un comunicat transmis ieri dimineaţă de grup.

Mai multe bănci europene, din Germania, Italia, Grecia şi Spania, au cerut deja majorări de capital pentru a-şi consolida poziţia în conformitate cu Basel III.

Oudea, care a preluat conducerea SocGen anul trecut, a afirmat că banca va ajunge la un core capital ratio de 7,5% până în ianuarie 2013, cu şase ani înainte de termenul cerut de acordul Basel III pentru o rată de 7%.

Profitul net din trimestrul al treilea înregistrat de Societe Generale a crescut de peste două ori, la 896 milioane euro, peste media estimărilor analiştilor contactaţi de Reuters, de 793 milioane euro.

Venitul net bancar a urcat cu 5,5%, la 6,3 miliarde euro, în linie cu estimările.

Provizioanele constituite de bancă au scăzut cu 39,3%, la 918 milioane euro.

SocGen a câştigat de pe urma unor condiţii economice mai puţin dificile decât anul trecut, care au condus la provizioane mai mici, în special în Franţa şi în cadrul operaţiunilor de international retail banking. Scăderea costurilor de risc a compensat pentru frânarea afacerilor pe corporate and investment banking.

Banca notează însă, în comunicat, că în România costul riscului a rămas relativ ridicat, din cauza constituirii de provizioane pe segmentul business, pe fondul deteriorării condiţiilor economice.

"Pe fondul unui mediu dificil în România, cu un nivel încă ridicat al riscului, politica selectivă de aprobare a creditelor a fost menţinută, iar măsurile de reduceri de costuri au continuat să fie implementate", se spune în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb