Societe Generale plănuieşte desfiinţarea a mii de locuri de muncă la divizia de investiţii

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 februarie 2019

Societe Generale plănuieşte desfiinţarea a mii de locuri de muncă la divizia de investiţii

Societe Generale face planuri pentru desfiinţarea a mii de locuri de muncă la divizia de soluţii bancare şi de investiţii (GBIS), care are peste 20.000 de angajaţi, în vederea compensării costurilor mari provocate de reglementările mai stricte, au declarat persoane apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Banca ar putea renunţa la sute sau chiar mii de locuri de muncă la divizia GBIS, inclusiv la funcţii de suport din departamentele financiar şi de resurse umane, a spus una dintre persoane, conform news.ro.

Societe Generale a refuzat să comenteze.

Unul dintre cele mai mare sindicate franceze de la Societe Generale a anunţat pe 8 februarie că banca se pregăteşte pentru reduceri importante ale locurilor de muncă la divizia de tranzacţii.

Directorul general al Societe Generale, Frederic Oudea, a declarat că este prematur să comenteze deciziile referitoare la forţa de muncă.

Banca cu sediul în Paris intenţionează să reducă cheltuielile cu 500 de milioane de euro şi evaluează activităţile mai puţin profitabile ale activităţilor de investiţii, după un trimestru patru dificil.

Societe Generale a anunţat la începutul acestei luni că restructurarea se va concentra pe unele operaţiuni cu instrumente financiare cu venituri fixe şi valutare.

Banca s-a opus până acum tendinţei din Franţa de restructurare a operaţiunilor de tranzacţii şi cercetare. Cu toate acestea, Societe Generale analizează opţiuni pentru înfiinţarea unei companii mixte, a spus sursa.

Găsirea unui partener pentru divizia de brokeraj ar putea dura săptămâni sau luni, iar soluţia de bază va fi păstrarea acesteia în cadrul grupului.

Restructurările au loc în condiţiile în care o directivă a Uniunii Europene obligă companiile de brokeraj să taxeze separat clienţii pentru serviciile de cercetări şi cele de tranzacţii, ceea ce presează firmele mai mici să se consolideze.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Hai sa citim corect articolul: BRD reduce din oamenii prin care face specula pe bursa. Pai daca nu e cresterea aia continua pe bursa (in urma devalorizarii controlate a banilor si a creditelor aruncate din avion in Piata) nu mai ai cum sa pacalesti clientii ca esti tu bun ! Welcome to reality !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb