Soluţiile PSD pentru încurajearea producţiei autohtone

A.P.
Politică / 9 septembrie 2020

MARIUS CONTANTIN BUDĂI

MARIUS CONTANTIN BUDĂI

Marius Constantin Budăi atacă guvernarea PNL printr-un mesaj pe Facebook. Acesta este nemulţumit de recordul negativ stabilit de ţara noastră, astăzi, în privinţa deficitului comercial, pe care îl atribuie guvernului Orban. Mai mult, acesta propune soluţii social-democrate pentru combaterea problemelor financiare cu care ne confruntăm.

Mesajul integral îl regăsim în continuare:

"Guvernul Orban-PNL şi fantasticul premier dezertor Cîţu stabileşte un nou record negativ.

Astăzi, despre deficitul comercial.

România, în primele 7 luni, a importat cu 10 miliarde de euro mai mult decât a exportat. Deficitul comercial este mai mare cu jumătate de miliard de euro faţă de anul trecut. Date oficiale INS.

Adâncirea dezechilibrului balanţei comerciale indică totala abandonare a interesului naţional de către actuala guvernare PNL. Fiecare e pe cont propriu, se descurcă cum şi dacă poate! Nu există nicio viziune, nicio minimă preocupare pentru susţinerea şi încurajarea producţiei realizate în România, indiferent dacă respectivele companii sunt de stat, cu capital românesc ori cu capital străin.

Acest dezechilibru mai demonstrează lipsa programului de relansare economică al guvernului Orban_PNL şi faptul că firmele exportatoare nu au beneficiat de un stimul real.

Nepăsarea şi iresponsabilitatea guvernării PNL şi în special a lui Cîţu faţă de necesitatea de a stimula producţia românească şi exporturile, au mers până acolo încât a desfiinţat Consiliul de Programare Economică, care prezentase în trei lucrări succesive soluţiile pentru reducerea deficitului balanţei comerciale.

Singura soluţie adevărată pentru reducerea deficitelor comerciale grave, care pun presiune pe cursul de schimb şi implicit afectează economia şi populaţia (cursul leu/euro a atins maxime istorice) este un program puternic care să susţină şi să încurajeze producţia în România.

Romania nu trebuie să mai rămână doar o piaţă de desfacere!

PSD consideră că toate companiile care produc în România, plătesc taxe şi impozite în mod corect, remunerează decent munca lucrătorilor români şi ajută la dezvoltarea României sunt companii româneşti, indiferent că au acţionariat străin sau autohton.

Solutii:

1. PSD propune un Program de relansare a producţiei în România, prin stimularea investiţiilor mari de tip greenfield si prin crearea unui Fond de Industrializare pe bază de Licenţe.

2. Programe de sprijin prioritar în industria de medicamente, de echipamente medicale, chimică, alimentară si altele, pe lângă clusterele de competitivitate existente acum, în industria auto şi piese, IT si energie.

3. Regândirea lanţurilor de producţie pe componente interne; creşterea nivelului de prelucrare, inclusiv tehnologică, pe plan intern.

4. Programul "Produse proaspete în fiecare casă" - soluţii care să aducă produsele agroalimentare româneşti din ferme şi exploataţii agricole româneşti pe masa fiecărui român.

5. Programe de sprijin pentru toţi producătorii agricoli români, în vederea creşterii producţiei şi furnizării unor bunuri agricole de calitate, la preţuri mici."

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Aloooooo...fost ministru psd...pai nu a.ti taiat voi banii de la investitii...ai uitat. De la PUIE MONTA pana la Dancila sau taiat banii de investitii si sau marit bugetarii...salariile la bugetari si pensiile speciale...ai uitat cretinule...votati USR+

    De ce nu scrii și cât era deficitul comercial al României în guvernările PSD? Te-ai face de rușine cu realizările PSD. Și încă ceva: dacă ai ajuns între strategii economici ai PSD și ar afla toți românii, nu cred ca PSD ar mai ajunge vreodată la guvernare!

    a fatat doi gemeni: asta si Ciolacu!

    Tu dute la șofat mai Budaî și lasă economia în pace ca nu-i de tine!

    1. ce spunea iohanis cand a facut trafic cu copii ?eu am fost sofer

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb