Şomajul din Italia, la nivelul minim al ultimilor cinci ani

D.I
Internaţional / 9 ianuarie 2018

Şomajul din Italia, la nivelul minim al ultimilor cinci ani

Rata şomajului din Italia a atins, în noiembrie 2017, cel mai redus nivel de după septembrie 2012, ceea ce oferă un impuls Partidului Democrat, înainte de alegerile generale din martie 2018, informează Bloomberg

Conform datelor furnizate de Oficiul Naţional Italian de Statistică Istat, rata şomajului a scăzut la 11% în noiembrie 2017, de la 11,1% în octombrie. Istat mai arată că în noiembrie 2017 erau înregistrate cu 65.000 mai multe persoane angajate faţă de luna anterioară. Numărul total de angajaţi italieni a atins, în perioada analizată, cel mai mare nivel din 1977, când s-au realizat primele statistici în domeniu. În aceeaşi perioadă, şomajul în rândul tinerilor a scăzut la 32,7%, de la 34% în octombrie.

Situaţia de pe piaţa muncii reprezintă o veste excelentă pentru partidul premierului Paolo Gentiloni şi aliaţii săi de centru-stânga. Conform celor mai recente sondaje, citate de Bloomberg, aceştia se află în prezent în urma blocului de centru-dreapta, condus de fostul premier Silvio Berlusconi, precum şi în urma Mişcării Cinci Stele.

Firmele din cea de-a treia economie a zonei euro au manifestat viziuni optimiste cu privire la rata şomajului, conform celui mai recent raport publicat de Istat în decembrie 2017. Cu toate acestea, analiştii au avertizat cu privire la expirarea beneficiilor fiscale adoptate în 2014 pentru contractele de muncă pe perioadă nedeterminată, susţinând că această situaţie ar putea conduce la un val de concedieri.

Într-un interviu acordat recent publicaţiei Corriere della Sera, Ministrul de Finanţe Pier Carlo Padoan a declarat că pentru a stopa utilizarea contactelor de muncă pe perioadă determinată, precum şi a celor de tip part-time, Guvernul Italiei ar putea lua în considerare o nouă rundă de stimulente pentru afaceri.

Conform unui articol publicat duminică în cotidianului Messaggero, principala companie de telecomunicaţii din Italia, Telecom Italia SpA, se va întâlni pe 18 ianuarie cu reprezentanţii sindicali pentru a discuta un plan ce prevede tăierea a 5.000 de locuri de muncă pe o perioadă de trei ani. Aceeaşi sursă susţine că planul include 2.000 de angajări ce vizează tinerii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb