Sondaj eJobs: 81% dintre angajatori au în plan extinderea echipei, în 2024

T.B.
Companii / 8 februarie

Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul eJobs.ro

Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul eJobs.ro

81% dintre respondenţii celui mai recent sondaj derulat de eJobs.ro au declarat că au în plan recrutări pentru 2024, iar 65% le-au început deja, se arată într-un comunicat al platformei de recrutare, remis redacţiei. 10% nu ştiu încă în ce direcţie va merge strategia de recrutare pentru acest an şi dacă va fi nevoie să angajeze oameni noi, în timp ce 9% au răspuns că nu au niciun plan în acest sens, potrivit sursei.

Aproape jumătate (471,%) dintre angajatorii participanţi la studiu spun că majoritatea poziţiilor pe care va trebui să le ocupe în 2024 vor fi din segmentul entry level, iar 48,2% vor avea nevoie de specialişti. 4,7% încă nu ştiu din ce categorie vor recruta, arată datele sondajului.

Întrebaţi dacă au bugetat majorări salariale pentru acest an, 26,7% au răspuns afirmativ, 19,8% au spus că vor fi acordate, însă nu pentru toată lumea, cu doar pentru anumiţi angajaţi pe care vor să-i securizeze, conform sursei. 14,9% au în plan majorări salariale, dar nu mai devreme de a doua jumătate a anului, iar 6,9% vor face acest lucru doar dacă va exista un context economic favorabil, adaugă sursa. 18,8% nu ştiu deocamdată dacă vor fi mărite salariile angajaţilor, transmit reprezentanţii eJobs.

Potrivit comunicatului, "Vorbim despre creşteri salariale care, în cea mai mare parte, nu vor depăşi 10%. 35,2% dintre angajatorii participanţi la sondaj au spus că au planificat majorări cuprinse între 5% şi 10%, 11,4% le vor creşte între 10% şi 20%, 8% vor acorda măriri mai mici de 5%, iar 4,5% spun că le vor actualiza cu inflaţia. 18.2% au declarat că fiecare manager va decide pentru fiecare angajat în parte, în funcţie de performanţă, iar 22,7% nu ştiu încă", spune Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul eJobs.ro.

Pentru 2024, specialiştii par să fie categoria de candidaţi care îşi va găsi cel mai uşor job, mai bine de o treime dintre angajatorii participanţi la sondaj indicând acest răspuns. 23,2% îi menţionează pe tinerii fără experienţă, iar 21,2% pe muncitorii calificaţi, informează sursa menţionată. 10,1% cred că, în continuare, pentru IT-işti va fi cel mai simplu să se angajeze. 8,1% mizează pe muncitorii necalificaţi, 2% pe manageri şi tot atâţi pe freelanceri, potrivit comunicatului.

Conform sursei citate, "Vedem deja de mai bine de un an că numărul de joburi remote este în scădere şi angajatorii preferă să posteze preponderent joburi care cer prezenţa la birou, astfel că, pentru acest an, 55,6% dintre respondenţi au spus că în 2024 se va lucra de la birou. 40,4% au optat pentru modelul hibrid, iar 4% de acasă", mai spune Ana Călugăru.

De la începutul anului şi până acum, au fost postate 32.000 de locuri de muncă pe eJobs.ro. Dintre acestea, 1.400 au fost remote, transmite sursa indicată. 1,3 milioane de aplicări au fost înregistrate pentru toate joburile. Dacă joburile remote reprezintă 4% din numărul total de joburi, în ceea ce priveşte aplicările, procentul creşte la 14% din total, arată datele sondajului.

Sondajul a fost derulat în luna ianuarie a acestui an, pe un eşantion de 170 de companii respondente, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb