Războiul cu noul coronavirus este mai lung şi mai dur decât se estima iniţial. Nu este de mirare că o parte dintre oameni au obosit să lupte, iar acest lucru provoacă îngrijorare în rândul specialiştilor.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut apel la guverne să combată "oboseala" tot mai mare a populaţiei în faţa pandemiei de coronavirus şi a restricţiilor introduse. "Pe baza unor date obţinute prin sondaje realizate în ţări din regiune, putem constata, fără surpriză, că oboseala persoanelor intervievate este tot mai mare (...) Se estimează în prezent că ea a ajuns la peste 60% în unele cazuri", a precizat directorul filialei din Europa a OMS, Hans Kluge, care a mai spus că populaţia a făcut "sacrificii imense" în ultimele opt luni: "Costul a fost extraordinar şi ne-a epuizat pe toţi, indiferent unde trăim şi ce facem. În astfel de circumstanţe, este uşor şi firesc să te simţi apatic şi demotivat". Pentru a contracara această "oboseală", autorităţile trebuie să asculte populaţia şi să conceapă împreună cu ea reacţiile pentru a continua lupta împotriva pandemiei de coronavirus, ale cărei niveluri de transmitere rămân ridicate în Europa. "Trebuie să răspundem la nevoile noastre prin mijloace noi şi inovatoare. Să fim creativi şi curajoşi pentru a reuşi", a spus Kluge. El a invocat ca exemplu o municipalitate daneză care i-a atras pe studenţi în introducerea unui nou protocol de primire care să respecte exigenţele sanitare la reluarea anului universitar. Zona Europa a OMS, care cuprinde 53 de ţări, între care şi Rusia, numără peste 6,2 milioane de cazuri oficiale şi aproape 241.000 de decese legate de coronavirus, conform sistemului de monitorizare al organizaţiei. Specialiştii sunt îngrijoraţi şi că valul doi al pandemiei găseşte populaţia lumii cu o stare de spirit mult mai proastă decât în martie, char dacă acum oamenii sunt mult mai bine informaţi.
1. divide et impera
(mesaj trimis de anonim în data de 07.10.2020, 08:41)
Dezbinarea populatiei functioneaza grozav in situatia asta. Totdeauna vor fi doua tabere, cu atat mai patimase cu cat miza este mai mare.
Asmute-i pe intelectualii woke, ipohondrii, SJW, preocupatii, etc contra needucatilor, neigenizatilor, zurbagiilor care se incapataneaza sa nu respecte restrictiile.
Primii sunt convinsi ca incidenta crescuta a covid se datoreaza ultimilor, in timp ce acestia se simt calcati in picioare de restrictiile acceptate de primii.
Alimentand sentimentele prostimii, care s-a pozitionat in tabere opuse, iti vezi de treaba de la varf, fumezi trabuce, mai bagi o achizitie.
Asa s-a intmplat mereu, asa se intampla si acum. Miopia o platim scump.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.10.2020, 17:06)
Așa e. Chiar am sesizat că fac același lucru chiar eu și familia mea. Și apoi văd articolul ăsta. Chiar așa e . Mă uit și în jurul meu și la fel. Toată lumea s-a relaxat. O luam că atare și nu prea mai suntem atenți ca la început. Probabil am obosit sau a intrat o rutina zilnică, nu știu (sa nu fiu înjurat sau blamat .. nu am spus că există, nici că nu există virusul, nici că sunt din o tabără sau alta menționată mai sus de alt comentariu). Doar că am observat și eu același lucru. Mulțumesc