SONDAJ: Mai mult de jumătate dintre utilizatorii de carsharing din Bucureşti preferă SPARK

S.B.
Companii / 20 mai 2021

Mai mult de jumătate dintre utilizatorii de carsharing din Bucureşti preferă SPARK

Peste 53% dintre bucureştenii care aleg carsharing pentru a călători prin oraş preferă SPARK, serviciul de carsharing cu cea mai mare flotă de maşini exclusiv electrice, conform unui sondaj iniţiat în perioada martie-aprilie de SPARK în rândul a peste 3.300 de utilizatori de carsharing, informează news.ro.

. Principalele motive pentru care aceştia aleg SPARK sunt uşurinţa cu care găsesc o maşină disponibilă în apropiere, preţul de închiriere mai mic faţă de alte servicii similare şi experienţa mai simplă de închiriere, dar şi faptul că se deplasează în oraş într-un mod responsabil faţă de mediu şi au posibilitatea de a parca gratuit în orice parcare publică.

SPARK facilitează accesul rapid şi convenabil la un mijloc de transport prin oraş prietenos cu mediul, fiind o opţiune importantă pentru pasageri în opţiunile lor de transport prin oraş. Compania, care la mijlocul anului 2020 avea 50 de maşini, şi-a extins flota de aproape 10 ori, în ciuda provocărilor generate de pandemie care a dus la schimbări în obiceiurile de călătorie ale oamenilor. În prezent, SPARK este cel mai mare operator de carsharing din România, cu o flotă auto mai mare decât toţi ceilalţi operatori de carsharing la un loc, şi intenţionează să crească în continuare numărul de maşini electrice disponibile în 2021 şi mai departe.

Drept urmare, pasagerii pot găsi cu uşurinţă o maşină disponibilă atunci când au nevoie. Aproape 41% dintre respondenţii la sondaj spun că găsesc o maşină la o distanţă foarte scurtă de mers pe jos, iar alţi 49% la câteva sute de metri faţă de locul unde se află. Distanţa scurtă până la maşină este un criteriu important în alegerea serviciului de carsharing SPARK, urmată de costul de închiriere, de gradul de încărcare a bateriei şi de modelul maşinii. 39,6% dintre cei care închiriază maşinile electrice SPARK preferă Renault Zoe, urmat de BMW i3 (23,5%), Nissan Leaf (22%) şi Skoda Citigo (14,8%).

"Închirierea unei maşini electrice pentru deplasări pe distanţe scurte în oraş a devenit din ce în ce mai populară şi ne bucurăm că SPARK face parte din soluţia la provocările majore din oraşul, inclusiv traficul intens şi poluarea. Chiar dacă mulţi dintre utilizatori deţin şi propriul autoturism, de multe ori ei preferă alternativa de a-şi lăsa maşina personală acasă şi de a închiria un vehicul electric pentru o experienţă ecologică, la costuri de până la 3 ori mai mici comparativ cu cele pentru a deţine o maşină similară pe combustibil. Costul lunar tipic pentru deţinerea, asigurarea, combustibilul şi întreţinerea unei maşini convenţionale este egal cu până la 275 de călătorii de cincisprezece minute folosind SPARK în fiecare lună, ceea ce înseamnă o medie de 9 drumuri pe zi. În plus, în contextul în care taxele pentru parcări cresc în Bucureşti, utilizatorii SPARK nu au nici grija cheltuielilor cu parcarea, deoarece maşinile electrice pot fi parcate gratuit în parcările publice", explică Dimitar Stoyanov, Country Manager SPARK Romania.

SPARK oferă utilizatorilor libertatea de a alege întotdeauna cea mai apropiată maşină, de a o folosi pentru călătoria lor prin oraş şi de a o lăsa oricând, aproape oriunde în Bucureşti. Cel mai adesea, bucureştenii aleg SPARK pentru a ajunge la întâlniri cu prietenii sau în locuri în care nu au acces la mijloace de transport în comun sau la diferite evenimente speciale. 29,8% dintre utilizatori SPARK consideră că în acest fel economisesc timp, iar alţi 24,6% spun că preferă acest mijloc faţă de alte tipuri de servicii cum sunt cele de ridesharing pentru plăcerea de a conduce, mai ales când vine vorba de maşini electrice.

IT-ştii, inginerii şi specialiştii în vânzări, cei mai mulţi dintre utilizatorii SPARK

SPARK face serviciile de carsharing accesibile tuturor persoanelor active care doresc să călătorească fără griji prin oraş. Astăzi, profesioniştii din IT reprezintă peste un sfert dintre utilizatorii SPARK, urmaţi de ingineri şi specialişti din domeniul producţiei, de profesionişti din domeniul vânzărilor şi de angajaţi în domeniul transporturilor, demonstrând că serviciul este convenabil pentru oamenii din toate categoriile profesionale. Peste 71% dintre utilizatorii frecvenţi au sub 34 de ani şi aproape 59% sunt angajaţi full-time, în timp ce 26% au un business propriu. Aproape 62% dintre cei care folosesc serviciul de mobilitate SPARK săptămânal sau chiar zilnic deţin o maşină personală dar preferă serviciile de carsharing SPARK pentru călătorii pe distanţe scurte prin oraş, deoarece le consideră mai convenabile, confortabile şi mai eficiente pentru mediu.

Închirierea unei maşini prin SPARK, o soluţie mai sigură pe timpul pandemiei

De la debutul pandemiei, 32% dintre respondenţii la sondajul SPARK spun că închirierea unei maşini prin serviciul de carsharing a fost pentru ei cel mai sigur mod de a se deplasa prin oraş, după maşina personală, comparativ cu alternative precum închirierea de scutere, taxi sau ridesharing sau mijloacele de transport în comun. Chiar dacă pentru 55,7% restricţiile de mobilitate impuse de contextul pandemic şi lucrul de acasă au dus la o nevoie mai mică de a se deplasa, peste 90% spun că deplasările cu SPARK au fost sigure sau foarte sigure.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb