Sondaj: PSD conduce în topul întenţiilor de vot la parlamentare, urmat de PNL

S.B.
Politică / 25 septembrie 2023

Sondaj: PSD conduce în topul întenţiilor de vot la parlamentare, urmat de PNL

PSD conduce în topul întenţiilor de vot la parlamentare, urmat de PNL, care e despărţit de AUR de doar un procent., conform datelor celui mai recent sondaj CURS, care indică şi că Partidul Dianei Şoşoacă ar obţine numărul de voturi necesar pentru a intra în Parlament, în timp ce UDMR şi PMP ar rata intrarea în forul legislativ, informează news.ro.

PSD are 31% din intenţiile de vot la parlamentare, iar PNL 19%, fiind urmat, la diferenţă de un procent, de AUR.

USR are 11% şi este urmat de Partidul SOS al senatoarei Diana Şoşoacă, fost membru AUR, care ar fi votat de 5% dintre alegători, ceea ce înseamnă că ar întruni pragul electoral necesar admiterii în Parlament.

UDMR, Partidul Umanist Social-Liberal şi PMP au fiecare câte 4%, astfel că nu ar intr în Parlament, relevă sondajul CURS.

Sondajul a fost realizat în perioada 12-22 septembrie, faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor, pe un eşantion de 1008 persoane, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion este +/-3.1% la un nivel de încredere de 95%.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Sondaje mincinoase. PNL nu va mai intra in parlament.PNL e gata. Doar prin furt mai intra PSD sin PNL in parlament. UDMR la fel va gi bagat in parlament ca asa se primeste ordin din afara.Cine sa ii mai voteze cu preturi mai mari ca in Germania si salarii de mizerie.

    minciuni

    Eu cred că la viitoarele alegeri PSD și PNL o să ia câte 90 % fiecare

    Cine dracului mai Votează în viața lui cu Hoții ăștia ? 

    PSD facut cadou Cal Troian AUR!!!

    s c c r e t 

    NU sunt minciuni! Sunt pur și simplu rezultatele unor sondaje de opinie realizate de regulă cu un grad de precizie de +/- 5% în prognozarea unor potențiale rezultate ale unor alegeri ipotetice care ar urma să aibă loc în câteva zile. Ele nu vor avea loc decât peste mai mult de 9 luni de zile, fără să se desfășoare în același timp și cu o mulțime de cauze și evenimente care vor face ca rezultatele reale să difere semnificativ de cele anunțate acum. În consecință, sondajele publicate în această perioadă (septembrie 2023 - martie 2024) urmează să fie citite astfel: PSD va colecta cel mai mare număr de voturi, dar nu vor depăși procentele realizate tradițional, adică între 30-35% din total și va domina scena politică românească indiferent dacă va conduce viitoarea guvernare sau va fi în opoziție, în funcție de rezultatul alegerilor prezidențiale. PNL se va clasa pe poziția secundară, la o distanță de PSD care fie îl transformă în aliatul minor al PSD la guvernare, fie îl face să devină principalul parted de opoziție, dar fără pretenții reale la guvernare (fie chiar în fruntea unei alianțe de dreapta). USR își pierde rolul de partid capabil să modifice alianțe de guvernare în favoarea AUR, mai ales în alianță cu SOS care nu este decât o variantă ceva mai vocală a acestuia, în cazul îndoielnic în care acesta intră în Parlament. UDMR va intra în Parlament ca întotdeauna, dacă electoratul său se dovedește tot atât de loial acestui partid etnic precum a fost până acum. Se pare că liderii UDMR au decis deja să refuze orice alianță post-electorală, ceea ce le întărește poziția de negociere în viitorul Parlament. Restul partidelor rămân neimportante, iar supraviețuirea lor va fi ca și până acum problematică.

    Semnificativă este aici ascensiunea ideologiei și partidelor cu naționale/iste, care se inscrie în tendița pan-europeană existentă și care ridică un semn de întrebare referitor la viitorul UE și la posibilul eșec al actualelor tendințe ale Comisiei Europene de a se transform într-un govern al UE.  

    Rămâne de văzut dacă aceste tendințe vor continua și anul următor și cum vor evolua ele.

    Capacitatea sondajelor electorale de a prognoza rezultatele viitoarelor alegeri parlamentare va crește în timp, devenind maximă abia după desfășurarea alegerilor locale și euro-parlamentare din vara lui 2024. Până atunci ele nu indică nimic mai mult decât tendințe.  

    1. sondajele sint vizate de securitate, nu mai bate campii , arata dorinta lor nu a oamenilor . ar trebui sa aud si eu de la oameni ce se spune in sondaje , dar aud invers .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb