SONDAJ: Timmermans obţine o victorie-surpriză în alegerile europene

M.I.
Internaţional / 24 mai 2019

Frans Timmermans (Sursă foto: Twitter)

Frans Timmermans (Sursă foto: Twitter)

Partidul Muncii (Partij van de Arbeid, PvdA) olandez a obţinut o victorie-surpriză în alegerile europene, ieri, în Olanda, potrivit unui sondaj realizat la ieşirea de la urne, relatează Reuters.

Este vorba despre o surpriză pentru lista al cărei cap este vicepreşedintele Comisiei Europene (CE) Frans Timmermans, scrie Reuters, citat de News.ro.

Partidul Popular Liberal şi Democrat (VVD) al premierului Mark Rutte este creditat pe poziţia a doua, devansând cu mult Formului pentru Democraţie al naţionalistului Thierry Baudet.

Potrivit acestui exit-poll, realizat de Ipsos şi publicat imediat după închiderea secţiilor de votare de către radiodifuzorul olandez NOS, laburiştii sunt creditaţi cu cinci dintre cele 26 de mandate europene olandeze, iar formaţiunea lui Rutte cu până la patru mandate, relatează The Associated Press.

Două partide populiste sunt creditate cu patru mandate în total. - Formul pentru Democraţie (FvD), care participă prima oară în scrutinul european, este creditat cu trei mandate, iar Partidul Libertăţii (PVV) al lui Gert Wilders cu unul - pierzând astfel trei din câte a avut în legislatura încheiată.

În acest sondaj, alegători din 35 de secţii de votare din întreaga ţară au fost invitaţi să repete votul pe un buletin-fantomă. Rezultatul a fost extrapolat în vederea unei imagini de ansamblu, cu o marjă de eroare de un mandat, scrie News.ro.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ce partid este asta cu 18% voturi estimate, cred ca nu va avea mai mult de 15%, asta e castig? Daca au votat numai 41% din votanti inscrisi pe lista nu e o palma pentru partidele care au participat la vot? Apropo de reprezentativitate .

    1. Uite cine vorbeste : nu CLICA DE BANDITI AI PESEDEILOR-ALDE propunea micsorarea pragului la referendumuri la 20%, dupa ce ROMANII I-AU POCNIT PE ESCROCII FUNDAMENTALISTI AI ORTODOXIEI la ultimul referendum, in conditiile unei prezente de 400% pe listele suplimentare la manastirile din nordul Moldovei in luna noiembrie ?!!? Hotul striga hotii, e ca la loz in plic, cine nu joaca nu castiga , recte MUCLES !

      Esti cam golan si agramat, Goe. Daca ai limbaj si minte de gunoi, poate ca asta esti.

      Nu sunt fan SPD sau ALDE dar sa te mandresti ca partid social democrat cu estimare de 18% din votanti 41% din elctorat trebuie sa ai o problema la Bibi. Si nu mai vorbi in tiganeste poti raspunde in germana sau maghiara . Probabil liberalii s-au unit cu minoritatea lor draga. Banditi au fost in toate partidele, mai ales ca au migrat in toate directiile si din partid in partid. Apropo, Dragnea vine de la PDL. Vezi PDL-listii lui Basescu deghizati in PNL-listi, etc. Familia Crestina trebuie promovata si aberatiile homo trebuie tratate cu respingere nu cu tolerare. Maine cand vei promova islamismul voi crede ca te-ai imbolnavit la cap.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb