Sorin Blejnar, condamnat la 5 ani de închisoare

S.A.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 9 iunie 2016

Sorin Blejnar

Sorin Blejnar

Sorin Blejnar, fost şef al ANAF, a fost condamnat astăzi, în prima instanţă, la 5 ani de închisoare, informează Digi24.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, astăzi, ca fostul preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar, să fie condamnat la cinci ani închisoare în aşa-numitul dosar "Motorina", în care era acuzat de complicitate la evaziune fiscală şi sprijin acordat unei grupări infracţionale organizate.

Decizia este în primă instanţă, putând fi contestată. La ultimul termen de judecată, procurorii ceruseră pedeapsa maximă pentru fostul şef ANAF, adică 15 ani de închisoare.

În 2014, fostul preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar, a fost trimis în judecată pentru favorizarea unei grupări care făcea evaziune cu motorină, grupare condusă de soţii Radu şi Irina Nemeş.

Radu Nemeş a fost condamnat, astăzi, la nouă ani închisoare, iar soţia sa, Diana Nemeş, la şapte ani. Ei ar fi tranzacţionat fraudulos circa 90.000 de tone de motorină, iar prejudiciul în acest dosar este de 56 de milioane de euro.

Curtea de Apel a mai decis, astăzi, ca firmele soţilor Nemeş să plătească 243 de milioane de lei către ANAF.

Sorin Blejnar este acuzat că ar fi sprijinit gruparea condusă de soţii Nemeş şi astfel 90.000 de tone de motorină ar fi fost tranzacţionate fără ca statul să încaseze un leu. Prejudiciul este de 56 de milioane de euro.

În acest dosar au fost trimise în judecată 17 persoane fizice şi şase persoane juridice, iar printre cele 17 inculpaţi persoane fizice se numără fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, doi şefi din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Braşov, Claudiu Monea şi Dorel Ciobanu, dar şi fostul deputat braşovean Vasile Bran.

Dosarul are 66 de volume a câte 200-250 de pagini. DJAOV Braşov şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov s-au constituit parte civilă în acest dosar pentru un prejudiciu de peste 22 milioane de lei din evaziune cu produse petroliere.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov au dispus, în 1 august 2012, începerea urmăririi penale faţă de Sorin Blejnar şi Codruţ Marta, pentru sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală. Dosarul a fost trimis în judecată în acelaşi an, în 7 septembrie dar în 4 decembrie 2012 Tribunalul Braşov a retrimis dosarul la DIICOT pentru refacerea urmăririi penale.

Procurorii au făcut recurs, astfel încât, în aprilie 2013, Curtea de Apel Braşov a decis că retrimiterea dosarului la DIICOT nu este necesară, iar Tribunalul Braşov poate să înceapă judecarea dosarului, potrivit aceleiaşi surse.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La mai multi ani, banditule!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb