Sorin Dimitriu: 2010 va fi un an al stabilităţii

Emilia Olescu
Companii / 3 noiembrie 2010

Companiile care au performat anul trecut sunt cele ale căror manageri au înţeles că perioada de criză reprezintă un prilej pentru a identifica o cale nouă, ne-a declarat Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), cu ocazia desfăşurării topului firmelor din capitală. Potrivit domniei sale, atât în servicii cât şi în comerţ, au rezistat recesiunii societăţile care s-au reorientat către spaţiile din afara Uniunii Europene.

Sorin Dimitriu şi-a exprimat încrederea că "dacă anul 2009 a fost un an bun pentru firmele bucureştene, 2010 va fi un an al stabilităţii".

Referitor la cea dea şaptesprezecea ediţie a topului firmelor din Bucureşti, preşedintele CCIB ne-a precizat că "nu au fost modificări semnificative în top". Criteriile în baza cărora au fost premiate cele 1683 de firme bucureştene au fost, potrivit lui Sorin Dimitriu, atât de natură financiară şi economică, dar s-au bazat, mai mult decât în anii trecuţi, pe calitatea managementului.

Laureaţii au fost selectaţi dintr-un total de 30.266 de societăţi care au întrunit condiţiile de eligibilitate stabilite de metodologia de top. Firmele premiate reprezintă şase domenii de activitate: cercetare-dezvoltare şi high-tech; industrie; construcţii; servicii; comerţ, turism; agricultură, pescuit, piscicultură.

Companiile din capitală reprezintă 20% din totalul societăţilor comerciale din ţară, acoperind 31% din activitatea naţională de import şi 15% din cea de export. Preşedintele CCIB (organizatorul topului) a precizat, în deschiderea evenimentului, că Bucureştiul ocupă mai mult de 35% din suprafaţa de vânzare şi afaceri a ţării, firmele din capitală generând 20% din încasările realizate în turism, în special turismul de afaceri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb