S&P trage un semnal de alarmă asupra situaţiei financiare a băncilor franceze

C.B.
Bănci-Asigurări / 24 aprilie 2020

S&P trage un semnal de alarmă asupra situaţiei financiare a băncilor franceze

Agenţia de evaluare financiară Standard and Poor's (S&P) a avertizat vineri că situaţia financiară a băncilor franceze ar putea să se degradeze până la finele acestui an şi în 2021, din cauza crizei economice provocate de pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

În acest context, S&P a revizuit, de la 'stabilă' la 'negativă', perspectiva pentru ratingurile băncilor BNP Paribas, Credit Agricole, BPCE, Natixis şi Credit Mutuel.

În ceea ce priveşte perspectiva asociată ratingurilor Societe Generale aceasta a rămas nemodificată la 'stabilă', după ce a fost revizuită deja de S&P la începutul acestei luni.

"Chiar dacă ne aşteptăm ca băncile franceze să reziste la şocul economic pe termen scurt, credem că va exista un impact important asupra calităţii activelor, a cifrei de afaceri, rentabilităţii, lichidităţii şi, eventual, a capitalizării", avertizează Standard and Poor's. "Credem că foarte puţine din aceste tendinţe negative vor fi vizibile în rezultatele pentru primul trimestru publicate de băncile franceze dar ne aşteptăm să devină din ce în ce mai evidente pe parcursul anului 2020 şi să persiste în 2021", adaugă agenţia de evaluare.

Imediat după acest anunţ, acţiunile băncilor franceze au înregistrat scăderi puternice la bursa de la Paris. În jurul orei 10:25 GMT, acţiunile BNP Paribas erau în scădere cu 3,34%, titlurile Societe Generale pierdeau 4,17%, acţiunile Credit Agricole erau în scădere cu 3,37% iar acţiunile Natixis s-au repliat cu 3,98%.

Joi seara, Standard and Poor's (S&P) a retrogradat la "BBB plus' ratingul atribuit băncii germane Commerzbank şi, de asemenea a revizuit de la 'stabilă' la 'negativă' perspectiva pentru ratingurile Deutsche Bank.

În România, BRD - Groupe Societe Generale operează o reţea de 648 de unităţi şi ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a instrumentelor de plată fără numerar, cu aproximativ 2,4 milioane de carduri, precum şi o reţea de acceptare de aproximativ 29.000 de POS-uri şi aproape 1.500 de ATM-uri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Agențiile de rating trebuie desființate, pentru că oferă ratinguri nerelevante la situația tragică pe care o traversăm, folosind indicatori de timp de pace în vreme de război.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb