Şpagă pentru Justiţie

George Marinescu
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 14 iunie 2018

Se pare că ultimele decizii ale Curţii Constituţionale care au dat dreptate puterii, inclusiv în cazul revocării procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, nu vor rămâne nerăsplătite de actuala coaliţie de guvernare PSD- ALDE.

Aşa se face că primul ministru Viorica Dăncilă şi membrii Executivului s-au gândit să aloce preşedintelui CCR, Valer Dorneanu, o locuinţă de protocol, din fondul R.A.A.P.P.S.

Şi, ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, în categoria înalţilor demnitari care vor beneficia de locuinţe de protocol, Guvernul i-a inclus şi pe şeful Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, precum şi pe preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii. Locuinţe în care aceştia nu vor plăti chirie, nici utilităţi - care vor fi asigurate gratuit de către stat - şi nici măcar alte cheltuieli legate de aces­te imobile, cheltuieli care vor fi suportate din bugetele instituţiilor pe care aceşti demnitari le conduc.

Astfel, în şedinţa de guvern de ieri printre proiectele aflate pe ordinea de zi a fost introdusă o ordonanţă de urgenţă prin care se măreşte numărul beneficiarilor de locuinţe din fondul protocolului de stat.

Conform punctului II din acest act, având în vedere importanţa deosebită şi rolul funcţiilor de preşedinte al Curţii Constituţionale, preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, preşedinte al Curţii de Conturi, preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii şi preşedinte al Academiei Române, se impune crearea cadrului legal pentru ca persoanele care ocupă aceste funcţii să beneficieze de reşedinţe oficiale din cadrul fondului locativ de protocol şi bunuri mobile aflat în domeniul public al statului şi administrarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat".

Cheltuielile de întreţinere pentru energie, gaze, apă, canal, amortizarea şi uzura mijloacelor fixe şi obiectelor de inventar, taxele şi impozitele pe clădiri şi terenuri aferente utilizării reşedinţei oficiale se vor suporta din fondurile regiei.

Astfel că, la art.2 lit. a, se prevede că reşedinţele oficiale vor fi pentru Preşedintele României, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor, primul-ministru, C.C.R., preşedintele Î.C.C.J., preşedintele Curţii de Conturi, preşedintele C.S.M., preşedintele Academiei Româ­ne şi persoanele care au avut calitatea de şef al statului român.

Conform art.3, pentru toate categoriile de demnitari de mai sus, cu excepţia foştilor şefi de stat, se vor încheia contracte de folosinţă gratuită. Cheltuielile de întreţinere pentru energie, gaze, apă, canal, amortizarea şi uzura mijloacelor fixe şi obiectelor de inventar, taxele şi impozitele pe clădiri şi terenuri aferente utilizării reşedinţei oficiale se suportă din fondurile R.A.A.P.P.S.

Graba cu care a fost iniţiată această ordonanţă de urgenţă, mai ales cu privire la locuinţa de protocol dată preşedintelui Înaltei Curţi, ne face să ne gândim dacă nu cumva este o formă de captatio benevolentiae din partea acestuia, mai ales că în 21 iunie, magis­traţii Î.C.C.J. trebuie să pronunţe sentinţa în dosarul Bombonica, în care inculpat este Liviu Dragnea, şeful de partid al Vioricăi Dăncilă.

Costurile serviciilor solicitate de către beneficiari, altele decât cele suportate din fondurile R.A.A.P.P.S., vor fi plătite de către instituţiile în care îşi desfăşoară activitatea persoanele beneficiare, în baza unor contracte de prestări de servicii încheiate cu R.A.A.P.P.S., cu încadrarea în prevederile bugetare anuale aprobate instituţiilor cu această destinaţie, prin legea bugetară anuală.

Articolul 4 prevede că pot beneficia de locuinţe de protocol, la cerere, cu plata chiriei prevăzute de lege, persoanele care îndeplinesc următoarele func­ţii publice: vicepreşedinţi ai Senatului şi ai Camerei Deputaţilor, miniştri şi asimilaţi ai acestora, precum şi preşedintele Consiliului Legislativ şi avocatul poporului.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. Zegrean a locuit într-o vilă alocată de către RAPPS, a cărei chirie de doar 1100 RON a fost achitată de către CCR. În timpul ăsta Zegrean cumula pensia și salariul, în ciuda reglementărilor aberantului regim băsescu-boc. Se pare că astea n-au fost șpăgi, întrucât Zegrean a servit statul securist.

    Auzi, băiete, las-o jos că măcăne! Faci doar propagandă ieftină! 

    1. Nu Sika, tu esti cel care face propaganda ieftina, in favoarea statului paralel al securistilor stalinisti Dan Voiculescu si Antena 3.

      Ai o obsesie numită Voiculescu. Știu, e nasol când vezi că ăla e capabil de audiențe fabuloase în timp ce tu abia mai țuțărești de pe margine cu ajutorul subvențiilor de la „băeții”. Degeaba! Statul vostru mafiot se prăbușește. Sper cât mai repede pentru că însăși existența sa contrazice până și bunul simț. În altă ordine de idei, apreciez argumentația ta, precum și modul inteligent de-a o suci precum un copil din clasa a II-a B.

      Tu esti cel care a adus vorba de Securitate (ca de fiecare data cand postezi) si era normal ca in aceste conditii sa fie pomenit numele celui mai reprezentativ "exponat" al ei, Voiculecu Dan (omul care din munca cinstita de securist a avut suficient malai cat sa deschida si sa intretina o televiziune). Om cinstit, ca si dragnea dealtfel. Nu stiu cum faci de te "lipesti" numai de oameni de=astia "curati" si "de caracter". Semanati unul cu altul si de-aia va adunati. In rest, singurul stat mafiot este cel al lui dragnea. Va prosteste,amageste si controleaza profitand de prostia voastra. Cum iti explici ca toti oameni de valoare din tara asta, cu o educatie avansata si chiar unii membri ai partidului aflat la putere se dezic de PSD dragnea (si tot ce-l inconjoara - a se vedea huiduielile pentru Toapa de Voluntari) in timp ce doar prostimea, (cei cu o educatie precara si usor de manevrat) sustin acest partid? Nu este nevoie sa raspunzi la aceasta intrebare pentru ca oricum nu poti.

      Auzi la el, Voiculescu face audiente... ma faci sa rad coane. Daca un vartej intr-o groapa cu rahat se cheama audiente... ce pot sa spun. La mine la tara, cand te scalzi in rahat se cheama tot ca te scalzi in rahat, nu ca faci audiente.

      PSD e urmașul Pcr, PMR?

      În loc de partidul muncitoresc român s-a născut partidul asistatilor sociali ca de lucru în țară nu au doar prin străinătății. 

      Cel mai mare exponat securist e tovarasul Basescu.

      A furat ca-n filmele cu gangsteri, a distrus tot pe ce-a pus mana si predat la cheie tara securistilor si stapanilor lor.

      Macar Voiculescu, e printre putinii fosti securisti care a reusit sa creeze o companie care sa nu dea faliment in primii ani si sa-si plateasca toate taxele. Compara cu restul presei: conectata la bidoanele secu sau cu datorii pana la gat! 

    Titlul cam reflectă realitatea.

    Asemenea propagandistilor, impartialitatea nu exista in articolul asta.

    Nu e suficient doar sa informeze in legatura cu legea respectiva (cum ar face din punct de vedere deontologic un jurnalist) ci apar analizele bine ghidonate: "ne face sa ne gandim" sau "graba cu care a fost initiata". 

    De locuinta de serviciu folosita de fostul presedinte CCR (Zegrean) evident ca nu e mentionat nimic.

    Cu "jurnalisti" inregimentati politic ca voi (si ca altii de partea cealalta a baricadei) nici nu-i de mirare ca presa se indreapta spre faliment. Nu mai da lumea 2 bani pe voi! 

    1. Nu ai idee de deontologie, nu ai idee de jurnalism. Nu poti judeca cine este si cine nu este inregimentat politic.

      Aici spaga este la vedere, dar tu faci teoria chibritului. 

      Nu ai idee de ce se indreapta presa spre faliment: presa internet nu-si scoate banii, iar presa tiparita nu mai are retele de distributie.

      Multumescu-ti Doamne, ziarul BURSA face exceptie! 

      Dacă articolul este propagandă curată, oferirea unor asemenea avantaje celor care sunt slugile disprețuite de popor ale infractorului șef al psd sau celor care ar putea să-i ofere ajutorul necesar pentru a-și rezolva problemele cu justiția cum poate fi calificată? Părerea mea: mită pentru slugi și pentru justiție.

      Din păcate, mituitorii l-au uitat pe slugoiul-model: Tudorel Toader. Ce ingrați!  

      Una este locuinta de serviciu si alta este aceea de protocol. Diferentele sunt esentiale,. Cheltuielile cu aceea de protocol sunt mai mari: chiria gratuita, utilitatile gratuite plus celelalte cheltuieli facute intr-o astfel de locuinta sunt suportate de instituita la care lucrezi. Protocol inseamna alt rang. De ce nu le-au dat locuinta de protocol anul trecut, dar o fac acum cand Dragnea e cu un picior sa fie condamnat a doua oara?

      Poate n-am eu idee de jurnalism sau deontologie.

      Dar intuiesc foarte bine de ce presa se duce de râpă: din cauza scârbei omului de rând provocată de propaganda penibilă pe care o găsește peste tot (inclusiv pe aici). 

      Daca n-ai idee, atunci cum intuiesti?

      Tu nu reusesti sa discerni intre convingere si propaganda, dar "intuiesti foarte bine"...

      Bine. 

    Arestati-l pe Zegrean, dar tine-ti ochii larg deschisi! Soros are alta treaba, statul paralel este impiedicat sa devina perpendicular, iar antenele sunt o cloaca. Treziti-va inainte sa închideți ochi!

    1. Mi-a placut asta cu statul perpendicular.

      Cind trecem la geometria in spatiu? 

      cand o sa avem rachete (nu de tenis!).

      A " furat"-o de la mine, sâmbătă sau duminică m-am exprimat așa.

      Sintagma circula de ceva vreme, la nivel de luni.

      Citind doar Bursa sunt privat de câteva informații?!?

      Ocazional mai dau pe știri, nici acolo nu am auzit.

      Dacă Make a fost impresionat, e ceva. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb