SPANIA: Legea care permite eutanasierea a intrat în vigoare

G.B
Internaţional / 25 iunie 2021

Legea care permite eutanasierea a intrat în vigoare

Legea ce permite eutanasierea a intrat în vigoare astăzi în Spania, făcând din această ţară una dintre puţinele din lume care permit unui pacient cu o boală incurabilă să moară pentru a-şi pune capăt suferinţei, relatează France Presse, citată de Agerpres.

Acest text "răspunde la o cerinţă socială şi conţine garanţii" ce încadrează eutanasia, a subliniat joi într-un comunicat Ministerul Sănătăţii guvernului de stânga care a făcut o prioritate din această lege adoptată în martie de Parlament.

Spania este a patra ţară europeană care a dezincriminat eutanasia, după Olanda, Belgia şi Luxemburg.

Această lege permite atât eutanasierea - atunci când îngrijitorul provoacă moartea pacientului -, cât şi sinuciderea asistată medical - când pacientul însuşi ia doza prescrisă de produs pentru a muri.

Ea prevede că oricine cu "o boală gravă şi incurabilă" sau "durere cronică ce îl pune într-o situaţie de incapacitate" poate solicita ajutorul corpului medical pentru a muri şi evita astfel "o suferinţă intolerabilă".

Cu toate acestea, condiţii stricte încadrează procesul: persoana, spaniol sau rezident în ţară, trebuie să fie "capabilă şi conştientă" când face cererea, care trebuie formulată în scris "fără presiune externă" şi reînnoită cincisprezece zile mai târziu.

Medicul va putea întotdeauna să respingă această cerere atunci când consideră că aceste criterii nu sunt îndeplinite sau îşi exprimă obiecţia pe motiv de conştiinţă. În plus, ea va trebui să fie aprobată de un alt medic şi să primească undă verde de la o comisie de evaluare.

Această lege divizează opinia publică în Spania şi stârneşte opoziţia partidelor de dreapta şi a Bisericii Catolice.

Partidul Popular, principala formaţiune de opoziţie, a depus un recurs împotriva acestui text ieri la Tribunalul Constituţional.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Satanism in toata regula, in cea mai catolica tara a Europei, pt ca jocurile le fac acum marxistii, care conduc Guvernul spaniol! Poate, le se mai rasare spaniolilor un lider de talia lui Franco, care sa-i trimita definitiv pe bolsevicii satanisti, exact acolo unde le e locul: in pamant!

    1. Ai stat vreodata langa un muribund bolnav de cancer?Daca nu,mai lasa marxistii si mai gandeste-te inainte de a scrie.Sa fii sanatos!!!

      Îi urezi degeaba să fie sănătos. Trebuie să și vrea. Nu vezi că nu vrea să-și ia tratamentul indicat de psihiatru?

      Ca de obicei, iar ma confunzi cu parashuta ai de ma-ta, care pe langa curvasarie mai este si pacienta la Balaceanca! Cat despre tine, ce pot sa mai spun, decat: Dumnezeu cu mila! Bine ca macar primesti ajutor de handicap!

      Si ce legatura are asta cu eutanasia, bre? Tu esti crestin sau doar cretin? Viata ti-a dat-o Dumnezeu si doar el este in masura sa ti-o si ia, ca si Creator!

      Nu vorbi tu de Dumnezeu năpârcă odioasă și vulgară ce ești. Faci umbră degeaba Pământului.

      Bine, atunci vorbesc despre ma-ta, si afirm ca este parashuta secolului, care pe deasupra a mai fatat si-un avorton ce posteaza bazaconii pe acest site!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb