Specialiştii HR din România se antrenează pentru autoevaluarea financiară

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Consultanţă / 24 iulie 2007

4 HR, cea mai nouă divizie United Business Development România, în parteneriat cu ROI Institute a desfăşurat în premieră pentru specialiştii HR din România, primul program de instruire şi implementare a ROI Methodology, instrumentul principal pentru optimizarea programelor de training, dezvoltare a forţei de muncă şi a resurselor umane, iniţiate de către specialiştii HR. Prin implementarea proceselor de evaluare a acţiunilor întreprinse, reprezentanţii departamentelor de HR vor deveni parteneri strategici pentru companiile în care activează.

În cadrul programului de instruire, participanţii celor 7 companii - BCR, Orange, ING Asigurări de Viaţă, Alstom Transport, Ringier România, Petrom şi Media Pro, au fost familiarizaţi cu întreg procesul de implemetare a metodologiei de certificare ROI (Return on Investment). Consultantul l 4HR a prezentat specialiştilor în resurse umane modalitatea în care se realizează corect o analiză a nevoilor, cum se leagă nevoile de training cu cele de business, cum se planifică evaluarea unui proiect, cum se colectează datele despre impactul proiectului şi cum se desfăşoară analiza lor. Tot acest program de instruire a condus nemijlocit la implicarea imediată a participanţilor în procesul de implementare a metodologiei de evaluare ROI în cadrul propriilor companii, specialiştii în HR având posibilitatea să iniţieze primele proiecte de evaluare sau chiar de forecast pentru anumite proiecte viitoare.

"Implementarea metodologiei de certificare ROI în România constituie o sarcină foarte importantă pentru compania noastră. Scopul acestui program este să oferim posibilitatea reprezentanţilor din cadrul departamentelor de resurse umane de a determina exact care este valoarea financiară rezultată în urma desfăşurării unor proiecte importante, traininguri sau alte iniţiative organizaţionale legate de resurse umane. Posibilitatea oferită specialistului HR de a comunica aceste date de business, îl va putea transforma în scurt timp într-un partener strategic în cadrul organizaţiei din care face parte", a declarat Urania Cremene, Business Unit Manager 4HR

Potrivit reprezentanţilor 4 HR, reacţia participanţilor la acest program a fost extrem de pozitivă. Întrebată care a fost scopul înscrierii la acest workshop, Cerasela Muller, Human Resources Manager - Ringier România a declarat că prin participarea la acest program vrea să demonstreze managerilor companiei faptul că şi programele derulate de specialiştii HR pot fi măsurabile. "De asemenea, iniţierea într-un asemenea program va permite celor din HR să devină adevăraţi parteneri strategici ai companilor din care fac parte", a precizat Cerasela Muller.

La rândul său, Monica Crişan, Training & Career Development Manager - Media Pro a declarat că este foarte mulţumită de participarea în cadrul unui asemenea program şi că are toată încrederea că pe viitor va putea arăta şi explica rezultatele financiare ale departamentului pe care îl conduce. "Acest program m-a ajutat să realizez un sistem de raportare a activităţii de Resurse Umane concentrat pe impactul în business şi nu pe numărul de training-uri implementate sau numărul de oameni pregătiţi, aşa cum făceam de obicei. Din acest motiv, recomand participarea la procesul de certificare ROI tuturor celor care vor să arate că prin activitatea lor aduc valoare adăugată companiei. Consider că toţi managerii departamentelor din Resurse Umane ar trebui să depăşească complexul legat de cifrele de afaceri. Datorită acestui program de evaluare oferit de 4HR avem şansa să arătăm managerilor companiei rezultatele financiare şi să evităm astfel situaţia prezentă în care ne asumăm necuvenit anumite date contradictorii", a mai spus Monica Crisan.

Cele trei zile de workshop au fost organizate la un nivel profesionist, având ca finalitate pentru specialiştii în HR iniţierea primelor proiecte de evaluare. De asemenea, experienţa individuală a fiecărui participant a favorizat realizarea unui schimb de experienţă consistent ajutând participanţii să-şi alinieze în mod eficient iniţiativele la obiectivele companiilor din care fac parte.

Procesul de certificare în ROI Methodology are o durată de 8 zile. Primul workshop - "Essentials of ROI Methodology" - a fost organizat în perioada 25 - 27 iunie 2007, iar pe parcursul verii vor beneficia de asistenţa pentru implementarea primelor proiecte ROI în companiile lor, urmând ca cel de al doilea workshop - Mastering ROI Methodology - să aibă loc în perioada 15 - 17 octombrie 2007. Până la sfârsitul anului participanţii vor primi atestatul ROI Practitioner.

În 19-21 septembrie 2007 va începe o nouă serie de certificare în ROI Methodology.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb