Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi începe tratamentul cu anticorpi monoclonali în cazul bolnavilor de COVID-19

S.B.
Miscellanea / 8 noiembrie 2021

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi începe tratamentul cu anticorpi monoclonali în cazul bolnavilor de COVID-19

Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a anunţat luni că 16-20 pacienţi vor beneficia zilnic în spital de tratamentul cu anticorpi monoclonali, fiind create deja circuitele necesare pentru administrarea tratamentului, informează news.ro.

"Spitalul nostru vine în întâmpinarea pacienţilor prin administrarea tratamentului cu anticorpi monoclonali. Dorinţa noastră este să administrăm unui număr de 16-20 persoane pe zi acest tratament. Am creat deja circuitul epidemiologic. Îi aşteptăm pe pacienţi în cadrul spitalului pentru a beneficia de acest tratament revoluţionar", a declarat medicul Florin Roşu.

Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a afirmat că vor beneficia de tratament pacienţii care prezintă Covid de mai puţin de şapte zile, cei cu comorbidităţi şi cei care prezintă o saturaţie a oxigenului de până în 93 la sută.

"Aceşti pacienţi vor fi consultaţi, ei vor beneficia de un examen clinic. Timp de o oră vor primi tratamentul cu monocorpi monoclonali, următoarea oră vor fi ţinuţi sub observaţie, apoi vor putea pleca acasă", a declarat medicul Florin Roşu.

Ministerul Sănătăţii a anunţat în urmă cu o săotămână că a repartizat 7.500 de doze de anticorpi monoclonali în 147 de spitale din ţară, pentru tratamentul pacienţilor cu forme uşoare şi medii de COVID-19, dar care au factori de risc pentru agravarea bolii. Totodată, Comisia de specialitate a transmis care sunt criteriile după care sunt selectaţi pacienţii, aceştia urmând a fi îndrumaţi şi de medicii de familie pentru a beneficia de acest tratament.

În România, conform protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, anticorpii monoclonali - soluţie perfuzabilă se administrează pacienţilor cu forme uşoare şi medii de boală, care nu necesită administrare de oxigen şi care au factori de risc semnificativi pentru evoluţia severă a COVID-19, de preferat în primele 3-5 zile de la debutul simptomelor. Eficienţa anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb