Spitalul de la Râmnicu Sărat scoate la concurs 19 posturi de medici

ANA FELEA
Miscellanea / 26 mai 2021

Spitalul de la Râmnicu Sărat scoate la concurs 19 posturi de medici

Lista ATI-iştilor îi fac pe chirurgi să temporizeze operaţiile

Este nevoie acută de medici, iar o criză acută se simte pentru secţii cheie în buna desfăşurare a unei unităţi medicale. Este situaţia de la Spitalul Râmnicu Sărat, unitate spitalicească cu sute de paturi şi care de două săptămâni funcţionează cu două circuite, respectiv poate trata atât pacienţii COVID-19 cât şi pe cei cu alte afecţiuni decât infecţia cu SARS-CoV-2.

De la redeschidere, pacienţii vin în valuri, iar lipsa medicilor îşi face simţită prezenţa, mai ales că mulţi dintre bolnavi au nevoie de intervenţii chirurgicale, iar Spitalul de la Râmnic are un singur medic specialist de Anestezie şi Terapie Intensivă, fapt ce îngreunează activitatea la blocul operator dar şi pe secţia ATI, care stă zile bună fără un medic de gardă. În aceste condiţii, pentru a trata toţi pacienţii şi mai ales pentru a asigura actul medical fără probleme, chirurgii temporizează operaţiile, şi s-a ajuns ca lista de programări să se întindă până pe 10 iunie. Chiar şi aşa, în blocul operator de la Râmnicu Sărat se fac minuni. În prima săptămână de la redeschidere, un bărbat de 57 de ani, bolnav de cancer, a fost salvat după ce i s-a operat o tumoră de peste patru centimetri.

Peste o sută de pacienţi, internaţi în prima săptămână de la redeschidere

Au trecut mai puţin de două săptămâni de când Spitalul de la Râmnicu Sărat funcţionează cu două circuite, putând astfel trata atât bolnavii COVID-19, cât şi alte categorii de pacienţi, cu alte afecţiuni decât infecţia cu SARS-CoV-2. Vestea redeschiderii unităţii medicale i-a făcut pe cei care au aşteptat aproape un an şi jumătate acest moment să se prezinte imediat la spital. Mulţi dintre ei au rămas internaţi.

"În prezent, avem internaţi peste 120 de pacienţi şi doar 20 pe secţiile COVID-19. S-a intrat chiar de a doua zi într-o stare de normalitate, ca şi când lucrurile s-ar fi oprit doar pentru foarte puţin timp în loc, iar reluarea activităţii normale nu a fost o problemă pentru colectivul spitalului. Spitalul funcţionează cu toate secţiile lui, inclusiv cu secţiile de boli cronice, dar şi compartimentul de îngrijiri paliative. Avem şi pacienţi care au avut de suferit mult în această perioadă pentru că nu s-au putut adresa medicilor noştri. Avem pacienţi de toate vârstele, pe toate secţiile", a spus la Focus News, Felicia Vasile, director medical.

Mulţi dintre cei care se prezintă la spital au nevoie de internare şi îngrijire pe secţia Chirurgie. De exemplu, într-o săptămână acolo au fost internaţi 46 de pacienţi, iar ieri mai erau 22. Asta şi pentru că secţia şi-a micşorat numărul de paturi, astfel încât o parte dintre locuri au fost alocate unei secţii Chirurgie COVID-19. Concret, din cele 42 de locuri au rămas 32 de paturi pentru pacienţii non COVID Chirurgie. Prezent în emisiunea Focus News, dr. Adnan Al Aloul a vorbit despre cât de mult a crescut numărul operaţiilor în această perioadă.

De exemplu, domnia sa a operat într-o săptămână cinci bolnavi, însă numărul total al intervenţiilor realizate la Râmnicu Sărat de la redeschiderea spitalului a fost de patru ori mai mare.

Solicitările sunt însă mult mai multe, dar, din păcate, lipsa mai multor specialişti ATI, îi determină pe medici să temporizeze operaţiile. Astfel că, au fost întocmite liste de aşteptare, iar programările se întind până pe 10 iunie.

"Contează foarte mult şi ne afectează foarte mult lipsa specialiştilor de la ATI pentru că de unul singur nu poţi face gărzi decât 7-8 , maxim 10 într-o lună. Dar şi munca din timpul zilei, de anestezie. De exemplu, la Râmnicu Sărat ne-ar fi necesar cel puţin doi medici, sau poate chiar mai mulţi. Ne afectează pentru operaţii. Astăzi (n.r 24 mai) trebuia să fac două. Pentru că nu avem linie de gardă nu am făcut decât una singură. Şi la fel toată săptămâna aceasta şi săptămâna viitoare,", a spus dr. Adnan Al Aloul.

Pentru a rezolva deficitul de medici, unitatea medicală a scos la concurs toate posturile vacante, fiind vorba despre medici aproape pe toate secţiile, inclusiv ATI. În total, unitatea medicală ar avea nevoie de 19 medici, dintre care trei medici la neonatologie, 2 la medicină internă, 2 la pediatrie, doi la boli infecţioase şi câte unui la celelalte secţii, respectiv ATI, chirurgie geneală, epidemiologie, cardiologie, neurologie, diabet şi nutriţie. În ultima perioadă, Spitalul de la Râmnicu Sărat a angajat un medic oftalmolog, secţia care rămăsese fără niciun specialist.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb