Spitalul Judeţean Buzău caută 31 de medici, inclusiv pentru ATI şi UPU

ANA FELEA
Miscellanea / 17 martie 2021

Spitalul Judeţean Buzău caută 31 de medici, inclusiv pentru ATI şi UPU

Criza cadrelor medicale calificate a cuprins secţii vitale ale Spitalului Judeţean Buzău care a scos la concurs nu mai puţin de 31 de posturi de medici.

Valul trei al pandemiei aglomerează Spitalul Judeţean Buzău, iar cele mai solicitate sunt secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă unde ajung bolnavii în stare gravă, dar şi Unitatea de Primiri Urgenţe unde ambulanţele vin una după alta cu pacienţi infectaţi, deja într-o stare de sănătate medie spre severă. Presiunea pe cadrele medicale creşte de la o zi la alta, iar singura salvare ar fi suplimentarea numărului de specialişti. O soluţie la care, din păcate, deocamdată, se poate doar spera pentru că în toată ţara se vorbeşte de o criză acută a medicilor .

La Buzău, criza se resimte acut în aproape toate secţiile vitale în lupta cu temutul virus fie că este vorba despre tratarea bolnavilor în timpul infectării cu SARS-CoV-2, fie că este vorba despre pacienţii post COVID. În total, unitatea medicală caută nu mai puţin de 31 de medici. Sunt secţii unde este nevoie de doi sau chiar trei specialişti în condiţiile în care acum spitalul funcţionează doar cu jumătate dintre posturi ocupate, însă sunt şi secţii unde este scos la concurs doar câte un post.

Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, a declarat: "Spitalul Judeţean scoate la concurs 31 de posturi pentru medic. Sunt specialităţi unde este deficit major de medici cum ar fi secţia Medicină Internă şi avem scoase spre ocupare două posturi pentru medici şi unul pentru compartimentul gastroenterologie . De asemenea, secţia Cardiologie se confruntă cu un deficit major de medici, fiind scoase la concurs două posturi de medici şi două pentru departament Terapie Intensivă Coronariene. De asemenea avem nevoie de câte un medic pentru secţiile ATI şi UPU şi doi medici pentru secţia Oncologie".

Criza medicilor persistă deja de câteva luni. Claudiu Damian, managerul Spitalului Judeţean spune că probleme majore au fost la secţia de Boli Interne unde la un moment dat a fost nevoie să cheme un medic aflat la pensie pentru că nu mai era niciun specialist pe secţie. Acum sunt trei medici şi se poartă discuţii cu încă doi. O situaţie dificilă este şi la Neonatologie unde din şase posturi sunt ocupate doar trei. Cardiologia funcţionează doar cu doi medici pentru că alte doctoriţe sunt în concediu de creştere copil.

Lista posturilor vacante a fost publicată pe site-ul Spitalului Judeţean, însă managerul unităţii medicale nu este optimist că aceste locuri vor fi ocupate.

"Am scos la concurs toate posturile vacante. Nu ştim când va avea loc concursul. Nu sunt foarte optimist că vor veni foarte mulţi, dar dacă găsim un sfert am fi bucuroşi", a spus Claudiu Damian, managerul Spitalului Judeţean Buzău.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb