Sport cu cerul închis!

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Sport #Euro 2016 / 19 mai 2016

Zilnic apar noi informaţii despre măsurile suplimentare de securitate adoptate de organizatorii celor două mari competiţii sportive care se desfăşoară în această vară: Campionatul European de Fotbal (Franţa) şi Jocurile Olimpice (Brazilia). Având în vedere pericolele, responsabilii pentru securitatea celor două manifestări nu pot fi acuzaţi de exces de zel, indiferent ce măsuri ar adopta.

Franţa va închide spaţiul aerian deasupra celor 10 stadioane unde se vor disputa cele 51 de meciuri de la turneul final Euro 2016, a anunţat BBC, citat de Mediafax. "Este o măsură de descurajare care nu a mai existat vreodată la un eveniment sportiv", a declarat şeful securităţii turneului final al Campionatului European, Ziad Khoury. În plus, pe acelaşi palier al siguranţei aeriene, în Hexagon va fi folosită, în premieră, o tehnologie antidrone. Există o temere a autorităţilor franceze potrivit căreia teroriştii ar putea folosi dronele ca să transporte arme chimice şi biologice, acestea putând fi îndreptate împotriva spectatorilor. Conform estimărilor, la cele 51 de partide, disputate pe 10 stadioane, vor asista 1.500.000 de spectatori. În plus, suporterii care nu au bilete, dar vor să simtă vibraţia partidelor cât mai de aproape, vor putea urmări meciurile din zonele amenajate special în jurul arenelor. Partidele se vor disputa pe următoarele arene: Parc des Princes 47.000 de locuri (Paris), Stade de France 81.338 locuri (Saint-Denis), Stade des Lumieres 58.215 locuri (Lyon), Nouveau Stade 42.052 locuri (Bordeaux) , Stade Felix-Bollaert 38.233 locuri (Lens), Stade Pierre-Maurroy 50.186 locuri (Lille), Stade Velodrome 67.500 locuri (Marseille), Allianz Riviera 35.624 locuri (Nice), Geoffroy-Guichard 41.965 locuri (Saint-Étienne), Stadium Municipal 33.300 locuri (Toulouse).

Controlul spectatorilor, care posedă bilete de intrare la meciuri, este de asemenea unul foarte riguros. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că împreună cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE) şi Federaţia Română de Fotbal (FRF) a elaborat Ghidul pentru Campionatul European de Fotbal 2016, ce conţine reguli pentru suporterii români care vor merge la meciurile din Franţa. Conform ghidului, suporterii care vor dori să intre pe stadioane trebuie să aibă obligatoriu la ei un document de identitate cu fotografie (paşaport, carte de identitate, permis de conducere). Suporterii vor trece prin trei filtre succesive înainte de a intra în tribune: la primul se va verifica autenticitatea biletelor cu un marker chimic, la cel de-al doilea se va realiza controlul corporal sumar şi la ultimul se va face accesul efectiv în arenă şi controlul biletelor prin turnichete. Accesul pe stadioane se va putea face cu trei ore înainte de începerea partidei, porţile urmând să fie închise la o oră şi jumătate după terminarea partidei. Ministerul Afacerilor Interne menţionează că în Franţa vor fi detaşaţi jandarmi şi poliţişti români pentru a oferi asistenţă suporterilor români, dar şi delegaţiei oficiale. Aceştia vor fi prezenţi, în uniformă de serviciu sau însemne distinctive, în zonele publice şi în Funzone.

Măsuri extraordinare au fost luate şi în Brazilia, chiar dacă în această zonă ameninţarea teroristă este mult mai redusă. Armata braziliană a fost autorizată să doboare orice avion "ostil", care ar survola teritoriul ţării în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro (5-25 august) şi paralimpice (7-18 septembrie).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb