Cuvântul olimpiadă a reprezentat una din spaimele copilăriei. Când îl auzeam ştiam sigur că mă aşteaptă foarte multă muncă. Olimpiada de Matematică, Olimpiada de Limba şi Literatura Română, Olimpiada de Istorie, Olimpiada de Chimie, erau câteva din olimpiadele care îmi provocau dureri de cap şi pe care cu greu le puteam ocoli. Şcoala era clădită pe alte baze, relaţia elev - profesor era cu totul alta, aşa că la nivelul meu nu se putea vorbi de non-combat sau de boicot, indiferent de sentimentele care mă animau vizavi de anumite materii de studiu.
În 1980 am primit o insignă, un ursuleţ drăguţ, simbolul Jocurilor Olimpice de la Moscova şi am aflat că există şi o altfel de olimpiadă. Patru ani mai târziu, când ţara noastră a spart blocada blocului comunist şi a participat, cu un succes greu de egalat în următoarea sută de ani, la JO de la Los Angeles, mi-am dat seama că olimpiada poate însemna un imens prilej de bucurie şi mândrie. Cu timpul numărul olimpiadelor la care trebuia să particip s-a redus constant, acum fiind înscris, din oficiu, la olimpiada vieţii, din păcate şi satisfacţiile oferite de delegaţiile noastre la diversele ediţii ale JO au devenit tot mai puţine. Acum ne aflăm în faţa unei noi ediţii a acestei imense competiţii şi avem tot dreptul să sperăm, e gratis, şi posibilitatea să uităm, pentru câteva zile, de rate, referendumuri, dobânzi, sărăcie, demagogie.
Nu ştiu câte medalii vom câştiga (îmi place formularea, sportivii muncesc individual, dar medaliile sunt ale tuturor) important este că, încă, putem să participăm, fie şi afectiv.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.07.2012, 13:41)
Frumos scris !
Din nou, o initiativa laudabila a ziarului. Sa speram ca sportivii nostri ne vor da prilejul sa vorbim si despre altceva decat despre jocurile murdare din politica sau despre criza asta economica interminabila.
Bravo, Bursa, felicitari !
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.07.2012, 14:09)
Daca comentariile referitoare la Jocurile Olimpice se vor ridica la nivelul celor prilejuite de Campionatul European de Fotbal se prefigureaza un succes garantat.
Site-ul dedicat acelui eveniment de Ziarul Bursa a fost, din pacate, putin observat, desi articolele respective dezvaluiau o cunoastere intima a jocului de fotbal, din punct de vedere tehnico- tactic, precum si o documentare temeinica, toate astea imbracate intr-o limba romaneasca seducatoare.
In ziarele de specialitate nu intalnesti o astfel de combinatie castigatoare.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Dan Nicolaie în data de 26.07.2012, 14:52)
Multumesc pentru aprecieri! Cu toate ca nu am oglinda, sunt sigur ca am rosit putin.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.07.2012, 14:46)
Frumos, emotionant. Unde sunt olimpiadele de alta data?
3.1. ele sunt... (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de Vali N. în data de 26.07.2012, 15:27)
Olimpiadele sunt, si sunt spectaculoase cu fiecare editie , noi nu mai suntem cei pasionati de ele. Ne intereseaza tot mai putin competitia sportiva si tot mai mult uratenia luptei politice. N-ar fi rau ca de maine, sa-i lasam in urma pe Gadea, Ciuvica ,Chireac si restul alegand in locul lor natatia, gimnastica , atletismul...
Nici olimpiadele scolare nu au disparut. Pamfile a luat bac-ul si nimeni nu a uitat ca Senzual a fost olimpica la matematica.