SPORT ŞI BANI Anul tenisului în sportul autohton!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 24 noiembrie 2015

Anul tenisului în sportul autohton!

Simona Halep, Horia Tecău şi Florin Mergea au reuşit performanţe notabile într-un an foarte prost pentru sportul autohton. Cu câteva luni înainte de Jocurile Olimpice de la Rio, tenisul este singurul sport unde stăm cu adevărat bine, în rest dezamăgire pe toată linia, existând pericolul ca în Brazilia, ţara noastră să se prezinte cu cea mai restrânsă delegaţie din ultimii 40 de ani la JO de vară.

Revenind la tenis, clasamentele de la finele acestui an merită să fie înrămate şi afişate la loc de mare cinste la Ministerul Tineretului şi Sporturilor. Simona Halep termină anul pe locul 2 în clasamentul feminin, iar perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) a prins primul loc în clasamentul echipelor de dublu, în timp ce cuplul Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/ India) a terminat pe poziţia a şaptea. Ambele perechi au urcat câte un loc în această ierarhie după Turneul Campionilor, unde s-a înregistrat o premieră interesantă din punctul nostru de vedere, o finală 50% autohtonă. În clasamentul individual de dublu, Horia Tecău a urcat trei poziţii şi a încheiat anul 2015 pe locul secund, după brazilianul Marcelo Melo, iar Mergea a urcat trei poziţii în această ierarhie şi ocupă locul 11. Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 2, a câştigat Turneul Campionilor la dublu, după ce a învins, în finală, cu scorul de 6-4, 6-3, cuplul Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India). În urma victoriei de la Londra, Tecău şi Rojer vor primi 1.500 de puncte în clasamentul de dublu şi un cec în valoare de 423.000 de dolari, în timp ce Mergea şi Bopanna vor încasa 229.000 de dolari şi 800 de puncte în clasamentul de dublu.

Imediat după finală, Horia Tecău le-a mulţumit fanilor şi a admis că a avut un an fantastic: "Am crezut mereu că putem ajunge să câştigăm acest trofeu. Îi felicit pe adversari. Cu Florin mă cunosc de mult timp şi a avut un an incredibil. Le mulţumesc echipei noastre, familiei şi prietenilor. Fanilor români le adresez un mare mulţumesc. Au venit în număr mare să ne urmărească. Este o plăcere să joc într-o asemenea sală şi în faţa unor asemenea spectatori. Acest trofeu este un mod minunat de a încheia anul".

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer, care s-au impus la Londra fără să piardă vreun set, au reuşit, în premieră, să se impună la Turneul Campionilor. Horia Tecău a fost pentru a patra oară prezent la Turneul Campionilor, în 2011 şi 2012, cu suedezul Robert Lindstedt şi în 2014 cu Rojer. Performanţele şi eforturile acestor sportivi merită toate aprecierile, chiar dacă nici tenisul nu a fost ocolit de diverse scandaluri şi suspiciuni legate de dopaj şi mafia pariurilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb