SPORT ŞI BANI Handbalistele de la Oltchim îi creează lui Oprescu probleme cu "fotbaliştii"

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 10 octombrie 2012

Handbalistele de la Oltchim îi creează lui Oprescu probleme cu "fotbaliştii"

Decizia Primarului General al Capitalei de a ajuta echipa de handbal a oraşului Râmnicu Vâlcea stârneşte nemulţumirea iubitorilor de sport din Bucureşti. Dacă la nivelul oficialilor reproşurile se fac cu surdină, suporterii, foşti şi viitori votanţi, nu au nicio problemă în a-i imputa edilului această decizie. Pe diverse conturi de facebook ale unor cluburi din Bucureşti, dar şi pe multe alte forumuri, bucureştenii îl somează pe edil să reorienteze banii disponibili către formaţiile din localitate, dacă este atât de hotărât să ajute sportul atunci când se află în momente grele. Se vorbeşte despre situaţia Sportului Studenţesc, cea mai veche echipă de fotbal din Bucureşti, care nu mai poate evolua pe propriu stadion din cauza unor datorii, şi este foarte aproape de o mutare la Ploieşti. Este reaminitită situaţia arenei din Giuleşti, care arată foarte rău şi care are nevoie de reparaţii capitale, iar o altă echipă de tradiţie a oraşului, Progresul (FC Naţional), a dispărut pur şi simplu de pe harta fotbalului mare fără ca nimeni să încerce să o ajute. Chestiunile sunt mult mai complicate, respectivele echipe au acţionari, stadioanele nu aparţin de primărie şi acţiuni în sensul celor solicitate de suporteri sunt foarte complicate, dar oamenii sunt nemulţumiţi că nici măcar nu se încearcă ceva în acest sens. De asemenea este pusă problema terenurilor de sport din Bucureşti unde copiii să se poată juca gratuit.

Discuţiile au depăşit cadrul sportiv. "Se plânge că nu are bani pentru subvenţionarea căldurii, dar pe de altă parte e mare suporter sportiv pe banii bucureştenilor care l-au votat!", este comentariul unui bucureştean, postat pe site-ul suporterilor echipei Dinamo. Un altul consideră că primăria ar trebui să facă măcar un sondaj de opinie în rândul bucureştenilor, care să spună dacă sunt sau nu de acord cu sponsorizarea echipei Oltchim.

La începutul acestei săptămâni Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a participat la înfiinţarea Comitetului de Sprijin al echipei de hand­bal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea: "Dorim să oferim o şansă echipei etalon a handbalului româ­nesc, Oltchim Râmnicu Vâlcea. Încercăm să redăm astfel oamenilor mândria că sunt români, pentru că acţiunea aceasta nu este pentru Bucureşti sau pentru Râmnicu Vâlcea, ci este un efort pentru România şi pentru imaginea ei în lume. Pentru acest Comitet de Susţinere al Oltchimului, Primăria Bucureşti şi Consiliul General a făcut un prim gest de susţinere financiară, la fel ca şi alţii, pentru ca aces­te fete să-şi ia această grijă de pe cap şi să se gândească doar la performanţa sportivă. Este nevoie în continuare de susţinere. Pentru Oltchim este nevoie de un buget de aproximativ două milioane de euro ca să funcţioneze din septembrie 2012 până în iunie 2013 şi să se rezolve anumite restanţe, care sunt însă mici. Sunt şanse să strângem aceşti bani". Edilul a precizat că Primăria Capitalei a contribuit la susţinerea echipei vâlcene cu suma de 200.000 de euro şi va încerca în continuare să sprijine financiar formaţia. El a adăugat că mai mulţi oameni de afaceri şi-au anunţat intenţia de a participa la Comitetul de Sprijin, menţionând că acum aşteaptă ca aceştia să se implice. Legătura cu fotbalul, făcută de fani, nu este întâmplătoare, chiar şi primarul a adus discuţia în această zonă, spunând că nu exclude varianta strângerii de fonduri pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea prin organizarea unui turneu amical de fotbal pe Arena Naţională din Bucureşti: "Este o idee deşteaptă. O să încercăm, eu încerc orice. Important este să avem un rezultat palpabil". Preşedintele Federaţiei Româ­ne de Handbal, Cristian Gaţu, a afirmat că nu se aştepta ca Oltchim Râmnicu Vâlcea să ajungă în situaţia actuală, dar a precizat că prin astfel de momente trec foarte multe cluburi din Europa. El a menţionat că echipa Oltchim merită să fie ajutată pentru că este "un brand naţional". La evenimentul de constituire a Comitetului de Sprijin au mai participat preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Carmen Tocală, primarul oraşului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, antrenorul lotului naţional feminin de gimnastică Octavian Bellu, directorul tehnic al loturilor naţionale de fotbal juniori, Miodrag Belodedici, fostul cosmonaut Dumitru Prunariu, directorul sportiv al FRF, Daniel Prodan, preşedintele de onoare al FR Atletism, Iolanda Balaş-Soter, oficialii Oltchim, Petre Berbecaru şi Andrei Luca, precum şi handbalistele Oana Manea şi Iulia Curea.

Campioana naţională la handbal feminin va debuta, duminică, în Grupa A a Ligii Campionilor, primul meci fiind cel cu Hypo Viena, întâlnire programată la Râmnicu Vâlcea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb