SPORT ŞI BANI Mayweather - Pacquiao, 300.000.000 dolari pentru 12 reprize de box

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 29 aprilie 2015

Mayweather - Pacquiao, 300.000.000 dolari pentru 12 reprize de box

Meciul de box dintre Floyd Mayweather (SUA) şi Manny Pacquiao (Filipine) a stârnit un uriaş interes datorită renumelui de care se bucură ambii pugilişti, dar şi pentru mizele financiare uriaşe, cei doi urmând să împartă o bursă de 300.000.000 de dolari. "Meciul secolului" se va disputa pe 2 mai, în Las Vegas, în faţa a 17.000 de spectatori, costurile de organizare a întregii gale depăşind 400.000.000 de dolari. Disputa este una îndelung aşteptată şi intens comentată, între cei doi existând tatonări pentru o întâlnire directă de mai bine de şase ani.

Organizatorii galei au anunţat că biletele scoase la vânzare pentru această confruntare au preţuri cuprinse între 1.500 şi 10.000 de dolari, informează presa americană, cele mai scumpe tichete nefiind disponibile publicului. De altfel, cele 500 de bilete destinate publicului larg s-au vândut în 60 de secunde, iar restul de 16.500 au fost distribuite de organizatori şi staff-urile celor doi pugilişti. În această a doua categorie preţurile au fost colosale, cele mai scumpe tichete fiind vândute cu 128.000 de dolari. Interesul a fost atât de mare, încât s-a ajuns la o situaţie inedită: s-au vândut bilete de intrare inclusiv pentru cântarul oficial, 10 dolari tichetul. Conform presei americane, nu mai puţin de 18.000 de jurnalişti din întreaga lume au depus cereri de acreditare, cu 1000 mai mult decât capacitatea sălii!

Dacă până în urmă cu un deceniu cele mai aşteptate meciuri de box erau cele de la categoria supergrea, dominaţia autoritară a fraţilor Klitschko la această categorie a făcut să scadă interesul pentru coloşii ringului. De acest lucru au profitat din plin pugiliştii de la categoriile inferioare, care au reuşit să-şi sporească bursele, astfel încât s-a ajuns la situaţia, de neînchipuit acum 20-30 de ani, ca pugilişti care boxează la semimijlocie să câştige mult mai mult decât campionul lumii la supergrea. Floyd Mayweather şi-a speculat la maxim calităţile sportive dar şi pe cele de "showman", reuşind prin apariţiile sale excentrice la TV să stârnească un interes imens în jurul său, fie în sens pozitiv fie în sens negativ. Pentru a avea numele inscripţionat pe şortul lui Mayweather la acest meci, sponsorii au plătit peste 2.000.000 de dolari. Adversarul lui, Manny Pacquiao este o legendă în Filipine, fiind implicat în acte de caritate, dar şi în activităţi politice. Interesant e că în 2013, pugilistul a plătit 163,8 milioane de peso (3,65 milioane de dolari) impozit pe venit, ocupând prima poziţie în Filipine în privinţa impozitelor plătite.

Din punct de vedere al palmaresului, lucrurile sunt aparent echilibrate, chiar dacă americanul are un mare avantaj: nu a cunoscut înfrângerea în ring ca profesionist. Floyd Mayweather, 37 de ani, este neînvins în 47 de meciuri, iar Pacquiao, 36 de ani, are 57 de victorii şi cinci înfrângeri în 64 de partide. Americanul deţine centurile WBC şi WBA la categoria semimijlocie, iar Pacquiao are centura WBO. Cei doi pugilişti au fost de acord să se supună regulamentelor Agenţiei Mondiale Antidoping la acest acestui meci, fiind testaţi înaintea disputei, dar şi după aceasta.

Pentru a spori interesul în jurul acestei confruntări, americanul a anunţat că anul acesta se va retrage: "Nu îmi mai face plăcere cum era odată. Ultima mea luptă va avea loc în septembrie". Mayweather şi-a mai anunţat de două ori retragerea din activitate, prima dată în mai 2007, după ce l-a învins pe Oscar De La Hoya, iar a doua oară în 2008, însă a revenit de fiecare dată, ultima întoarcere având loc după o pauză de 21 de luni. Pacquiao nu a mai facut niciun anunţ legat de o posibilă retragere, după ce în decembrie 2012 declarase că renunţă la box în urma înfrângereii prin KO suferite în faţa lui Juan Manuel Marquez.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb