SPORT ŞI BANI Sute de milioane de dolari pentru un meci de box!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 16 iunie 2017

Sute de milioane de dolari pentru un meci de box!

"Meciul secolelor" pentru sporturile de contact, dintre luptătorul de arte marţiale mixte irlandezul Conor McGregor şi boxerul american Floyd Mayweather este parafat. Luna trecută irlandezul şi-a pus semnătura pe contractul privind organizarea acestei confruntări, iar în această săptămână, Floyd Mayweather, unul dintre cei mai buni pugilişti din istorie, a anunţat oficial, că va reveni în ring, după aproape doi ani de pauză, special pentru această luptă.

Mayweather a anunţat din start că nu va urca din nou în ring pentru mai puţin de 100 milioane dolari, McGregor lăsând să se înţeleagă că "se mulţumeşte" şi cu 75 milioane dolari, în plus ambii vor primi procente consistente din vânzarea drepturilor TV. Conform specialiştilor se estimează că încasările totale de pe urma acestei gale vor depăşi 650 milioane de dolari. Negocierile dintre taberele celor doi luptători au durat aproximativ un an, principala temă de discuţie a fost reprezentată de sumele care urmează să revină fiecăruia dintre ei. "Nimeni nu este supărat în legătură cu această afacere", a declarat preşedintele circuitului UFC, Dana White. "Toată lumea este fericită", a precizat la rândul său conducătorul companiei Mayweather Promotions, Leonard Ellerbe. Mayweather a câştigat 800 milioane dolari în cursul carierei sale, fiind cel mai bine plătit boxer din istorie.

În vârstă de 39 ani, Floyd Mayweather s-a retras din activitate în septembrie 2015, după ce a fost campion mondial la cinci categorii diferite de greutate şi a rămas neînvins ca profesionist, impunându-se în toate cele 49 de meciuri disputate. McGregor , 28 ani, are în palmares 21 de victorii şi 3 înfrângeri. El este marea vedetă a circuitului UFC, principalul organizator de lupte MMA. Ambii luptători au reuşit să se facă remarcaţi atât în ring cât şi în afară prin agresivitatea fizică şi verbală. "Meciul secolelor" va avea loc pe 26 august în Las Vegas şi se va disputa după reglulile boxului.

La începutul acestui an, celebrul pugilist filipinez Manny Pacquiao, campionul mondial la categoria welter, versiunea WBO, a anunţat că intenţionează să-l înfrunte pe Conor McGregor. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al pugilistului. De fapt, Pacquiao încearcă de foarte mult timp să-l convingă pe Floyd Mayweather să renunţe la retragere şi să urce din nou în ring pentru a-i acorda revanşa după meciul din mai 2015, câştigat de american şi tocmai de aceea a vrut să-i fure adversarul. Nu este exclus ca după meciul din august, în 2018, pentru nişte burse "corecte", de peste 100 de milioane de dolari, Mayweather şi Pacquiao să urce împreună în ring.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb