ZIARUL BURSA

16 iunie 2017
Ediţia din 18.09.2024
Din ce se luară, maică?

Din ce se luară, maică?

CORNEL CODIŢĂEditorial / 16 iunie 2017

CORNEL CODIŢĂ

Să recapitulăm, vasăzică! Mai acum jumătate de an, am avut alegeri generale. După socoteala de acasă, a celor care au mizat pe "efectul de antrenare" al "Crucişătorului Iohannis", momîia PNL, în care stau pitite de ochii lumii zdrenţele PDL-ului, minus Băsescu şi gaşca zero, ar fi trebuit să obţină suficiente voturi şi locuri în parlament, astfel încît, împreună cu UDMR, cu alte cîteva partide de buzunar, gen Salvaţi România, PMP, M10 etc să poată constitui o alianţă, la care ar fi aderat, "din interes naţional", desigur, şi UNPR-ul "indispensabilului" politicii din noua Românie miliţieneasco-securistă. S-ar fi încropit o majoritate, oricît de slabă, dar majoritate! Omul de la Cotroceni ar fi fost fericit să le dea Premierul şi binecuvîntarea sa, cu care să meargă în Parlament pentru votul de investitură. Iohannis şi-ar fi văzut visul cu ochii şi ar fi avut "Guvernul său"! Konec Filma, Trăiască victoria istorică a democraţiei împotriva tiraniei, pentru gloria eternă a bravilor noştri conducători! Amin!

"Trebuie să implementăm Directiva NIS până în mai 2018"

CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE CYBERSECURITY / ADRIAN ŢUŢUIANU, COMISIA PENTRU CONTROLUL PARLAMENTAR ASUPRA SRI: "Trebuie să implementăm Directiva NIS până în mai 2018"

ALINA VASIESCUCompanii / 16 iunie 2017

Ţara noastră are nevoie de un act normativ adaptat realităţilor în materie de securitate cibernetică, este de părere Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, amintind că, la momentul actual, nu este promovat şi avizat un act normativ care să reglementeze acest domeniu.

"Odată descoperită o vulnerabilitate, ea ar trebui raportată"

CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE CYBERSECURITY/MIRCEA GRIGORAŞ, CERT-RO "Odată descoperită o vulnerabilitate, ea ar trebui raportată"

V.R.Companii / 16 iunie 2017

Toată tehnologia este vulnerabilă sau poate să devină vulnerabilă în viitor, şi asta nu pentru că există o deficienţă a celor care o produc, declară Mircea Grigoraş, director general adjunct al CERT-RO, menţionând că uneori este posibil ca vulnerabilitatea să apară pentru că tehnologia evoluează, puterea de calcul creşte, iar lucrurile care la un moment dat nu puteau fi compromise ajung să poată să fie compromise cu noile tehnologii.

"Urmează agresiuni cibernetice pentru România"

CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE CYBERSECURITY/TEODOR CIMPOEŞU, DELOITTE: "Urmează agresiuni cibernetice pentru România"

M.D.Companii / 16 iunie 2017

Ţara noastră este într-o zonă cu risc mare de atacuri cibernetice extrem de sofisticate. Sunt campanii care vizează anumite industrii, din partea unor actori care au cu totul altă putere, în lumea virtuală, faţă de cea reală.

Declaraţiile îi aparţin lui Teodor Cimpoeşu, senior manager al Deloitte Cyber Risk Advisory şi au fost făcute ieri, în cadrul Conferinţei Naţionale de Cybersecurity, organizate de ziarul Bursa.

"Trebuie să implementăm un program de conştientizare privind securitatea"

CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE CYBERSECURITY/BOGDAN PĂTRAŞCU, MANAGER CYBER SECURITY CERTSIGN "Trebuie să implementăm un program de conştientizare privind securitatea"

A.V.Companii / 16 iunie 2017

Securitatea cibernetică este necesară în condiţiile în care avem de-a face cu diverse tipuri de atacatori care acţionează atât pe cont propriu, cât şi în grupuri organizaţionale, susţine Bogdan Pătraşcu, Manager Cyber Security la certSIGN - furnizor de certificate digitale şi servicii de arhivare online.

"Furtul datelor, dezinformarea şi produsele software dăunătoare - printre riscurile cibernetice"

CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE CYBERSECURITY/IULIAN LUPU, ASF: "Furtul datelor, dezinformarea şi produsele software dăunătoare - printre riscurile cibernetice"

Emilia OlescuCompanii / 16 iunie 2017

Cele mai relevante forme ale riscurilor cibernetice cu care se confruntă sectorul financiar sunt atacurile de tip DoS, furtul şi manipularea datelor, produsele software dăunătoare, precum şi dezinformarea şi informaţiile false, potrivit domnului Iulian Lupu, şeful Serviciului de Rezoluţie a Asigurătorilor şi a Firmelor de Investiţii din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că este prea devreme să spună dacă actuala colaborare parlamentară a PSD şi ALDE cu UDMR s-ar putea transforma în colaborare guvernamentală.

PSD şi ALDE au anunţat că depun moţiune de cenzură împotriva lui Grindeanu

Politică / 16 iunie 2017

Actualizare 00:00 Sorin Grindeanu: "Îi cer lui Dragnea să îşi asume criza; să demisioneze şi demisionez şi eu"

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut aseară preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să îşi asume criza politică, precizând că, după ce acesta va demisiona de la conducerea partidului, va demisiona şi el din funcţia de prim-ministru.

------------

PSD şi ALDE au anunţat, ieri, că vor depune, luni, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, iar Liviu Dragnea a precizat că premierul a fost exclus din PSD.

"Deutsche Bank" se restructurează

"Deutsche Bank" se restructurează

Internaţional / 16 iunie 2017

"Deutsche Bank" AG, cel mai mare grup bancar german, va avea o nouă structură pentru divizia de corporate şi investiţii bancare (CIB) şi va crea o afacere separată pentru operaţiunile legate de acţiuni şi pieţele de capital.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 16 Iunie 2017

MACRO NEWSLETTER 16 Iunie 2017

Internaţional / 16 iunie 2017

Preţurile de consum din Marea Britanie au crescut peste aşteptări şi în luna mai 2017, cu o rată lunară de 0,3%, după un avans de 0,5% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 2,9%, de la 2,7% în luna anterioară.

Banca Angliei a menţinut dobânda cheie la 0,25%

Bănci-Asigurări / 16 iunie 2017

Banca Angliei a menţinut joi dobânda de politică monetară la nivelul de 0,25%, în conformitate cu estimările analiştilor, dar votul a fost de 5 la 3 în favoarea măsurii, numărul celor care au susţinut majorarea fiind peste aşteptări, relatează...

Orange lansează acceleratorul Orange Fab pentru start-upuri

ADI IACOBCompanii / 16 iunie 2017

Orange lansează, de astăzi, un program de accelerare pentru start-upurile din ţara noastră - Orange Fab Accelerator, prin care acestea vor avea acces la tehnologiile companiei de telecomunicaţii, ajutându-le să îşi dezvolte şi testeze serviciile...

Dividende suplimentare la "Romgaz"

Dividende suplimentare la "Romgaz"

Piaţa de Capital / 16 iunie 2017

Acţionarii "Romgaz" au decis ieri distribuirea unor dividende de 3,82 lei/acţiune, valoare care include o distribuţie din rezerve şi rezultatul reportat, conform solicitării acţionarului majoritar, statul român.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo