CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 7-14 IUNIE Farmaceutica Remedia, cea mai mare creştere de la BVB

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 16 iunie 2017

Farmaceutica Remedia, cea mai mare creştere de la BVB

Ovidiu Şerdean, "IFB Finwest": "Schimbarea proprietarului a 16% din societate a dus la aprecierea preţului acţiunilor"

Acţiunile grupului de companii specializate în vânzări şi servicii de promovare în domeniul sănătăţii Farmaceutica Remedia (RMAH), s-au apreciat cu 11,03%, în perioada 7-14 iunie 2017, reprezentând titlurile cu cea mai mare rentabilitate de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), raportată la moneda europeană.

Domnul Ovidiu Şerdean, broker în cadrul SSIF Finwest, pune aprecierea titlurilor RMAH pe seama tranzacţiei prin care joi, 8 iunie, Ionica Pavel a cumpărat un pachet de 16,5% din grup de la AHG Vermogensverwaltungs GMBH, pentru 3,9 milioane de lei. Dominia sa ne-a declarat: " În opinia mea, tranzacţia de la finele săptămânii trecute, prin intermediul căreia a avut loc schimbarea proprietarului unui pachet de aproximativ 16% din capitalul societăţii, a fost principalul factor declanşator, care a mutat interesul investitorilor către titlurile acestui emitent".

Pe data de 8 iunie, preţul a crescut cu 10,62% (calculat pe baza valorilor de închidere) pe fondul unui rulaj de 26.173 de acţiuni, peste media celor 20 de zile anterioare, de aproximativ 8.900 de titluri, reprezentând cea mai mare creştere pe care au avut-o titlurile companiei în perioada analizată.

De asemenea, brokerul mai vede rezultatele companiei şi guvernanţa corporativă a grupului ca fiind elemente importante pentru creşterea foarte mare a preţului din ultima perioadă. Domnul Şerdean ne-a mai trasmis: "Nu este mai puţin important faptul că rezultatele companiei au înregistrat o evoluţie pozitivă. De la un profit de 242.000 lei pe întregul an 2016, Farmaceutica Remedia a raportat un profit de un milion de lei pentru primul trimestru din 2017. De asemenea, şi politica continuă de distribuire de dividende face ca acest emitent să fie atrăgător. Cred că Farmaceutica Remedia a înţeles exact rolul şi obligaţiile pe care le are o companie care este listată pe piaţa de capital. De ani buni, Remedia este un exemplu în ceea ce priveşte guvernanţa corporativă. Ceea ce vedem acum, o companie fără acţiuni la vânzare (ask-0), este rezultatul unor ani de muncă şi a unei atitudini pozitive,deschise şi transparente către investitori şi piaţă".

Anul acesta, compania va distribui dividende de 700.927 de lei, suma fiind compusă din dividendele din profitul anului 2016 de 227.613 lei, la care se adaugă dividendele din profitul nerepartizat al anului 2015, în sumă de 473.317 lei. Dividendul brut pe acţiune este de 0,0066 lei, data ex-dividend (prima zi în care cei care vor cumpăra acţiuni nu vor mai beneficia de dividend) fiind de 9 septembrie.

Farmaceutica Remedia este deţinută, în proporţie de 66,5%, de Valentin-Norbert Ţăruş.

Ieri, în jurul orei 17.15, preţul acţiunilor RMAH cunoscuse o nouă creştere, de 14,9%, neexistând acţiuni la vânzare, conform datelor prezentate pe site-ul BVB.

Locul al doilea în topul randamentelor a revenit acţiunilor Bermas (BRM), cu o rentabilitate de 9,27%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Prefab (PREH), cu o creştere de 8,62%.

Dintre toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti analizaţi, în perioada 7-14 iunie, cea mai bună evoluţie a avut-o indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, care a crescut, în perioada menţionată, cu 0,5%, raportat la moneda euro.

În cadrul acestuia, cea mai bună evoluţie au avut-o titlurile SIF Moldova (SIF2), ce s-au apreciat cu 5,95%, în intervalul de timp 7-14 iunie.

Miercuri, 14 iunie, acţiunile SIF2 au închis la preţul de 1 leu/unitate, similar cu cel din oferta publică aflată în derulare, prin care societatea îşi răscumpără 25 de milioane de acţiuni. Numărul de titluri transferate a fost de aproape 2,73 de milioane, peste media celor 20 de zile anterioare, de aproximativ 1,59 milioane de unităţi.

Ponderea titlurilor SIF2 în indicele societăţilor de investiţii financiare este de 17,07%.

Indicele extins BET-XT, ce are în componenţa sa cele mai lichide 25 de acţiuni listate la BVB, a scăzut cu 1,57%, în perioada menţionată.

Ca şi în cazul indicelui societăţilor financiare, şi în cazul BET-XT, cea mai bună evoluţie au avut-o acţiunile SIF2.

Ponderea companiei în indice este de 2,92%.

Indicele BET, al celor mai lichide douăsprezece companii listate BVB, s-a depreciat cu 2,39%, raportat la moneda euro, în perioada menţionată, reprezentând indicele cu cea mai mare scădere, dintre cei analizaţi.

În cadrul principalului indice al pieţei de acţiuni autohtone, cea mai mare creştere au avut-o titlurile "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD), care au urcat cu 4,35%.

Miercuri, 14 mai, cotaţia acţiunilor BRD s-a apreciat cu 1,95%, pe fondul unui rulaj de 71.392 de titluri, sub media celor 20 de zile anterioare, de 357.345 de unităţi.

Ponderea titlurilor BRD în principalul indice al pieţei de acţiuni autohtone este de 11,35%.

Topul fondurilor de investiţii, în perioada 6-13 iunie, este condus de titlurile Certinvest BET-FI Index, cu o apreciere de 1,16%.

Pe locul al doilea în acest clasament s-a situat Fortuna Gold, a cărui creştere a fost de 0,9%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile fondului Active Dinamic, ce au urcat cu 0,25%.

Cel mai bun randament la depozite bancare, în perioada 7-14 iunie, a fost pentru cele în lei, de 0,06%, la Bancpost, în timp ce depozitele în euro au avut o rentabilitate de 0,02%.

Cotaţia aurului s-a depreciat cu 1,35%, iar moneda naţională a crescut cu 0,02% faţă de euro.

Preţul criptovalutei Bitcoin a scăzut, în perioada 7-14 iunie, cu 7,05%.

Ieri, în jurul orei 10.30, preţul monedei digitale se tranzacţiona în jurul nivelului de 2.400 de dolari (aproximativ 9.860 lei, la cursul de schimb de joi, de 4,1082 lei, pentru un dolar), conform CoinDeskPrice Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), după ce atinsese un minim de aproximativ 2.298 de dolari.

Conform site-ului "coinmarketcap.com", ieri, capitalizarea de piaţă a criptomonedei era, de aproximativ 39,74 miliarde de dolari.

Precizare:

Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb