SIBEX Dow Jones scadenţa iunie, singurul produs care mai generează contracte

S.N
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 iunie 2017

După jumătate din penultima zi din existenţa Sibex, şedinţa de tranzacţionare era una la fel de ternă ca şi predecesoarele sale, piaţa nemaiavând multe de oferit. Datele de la ora 16.00 indicau doar 5 contracte futures a căror valoare se cifra la 106.615 lei. Contractele au fost încheiate pe derivatul care are ca activ suport indicele Dow Jones, pe scadenţa iunie 2017 (DEDJIA 17F) singurul produs care mai poate genera volum, în condiţiile în care operatorul de piaţă a anunţat suspendarea de la tranzacţionarea de pe piaţa reglementată de instrumente financiare a contractelor futures pe Dow Jones şi euro/dolar, pe scadenţa septembrie (DEDJIA17I si EUUSR17I. Instrumentele financiare derivate menţionate vor rămâne suspendate până la data de 19 iunie 2017, când vor fi retrase de la tranzacţionare conform deciziei Consiliului de Administraţie al Sibex din data de 30 Mai 2017.

DEDJIA 17F era cotat la 21.323 de puncte, în minus cu 54 de puncte faţă de start of day price"[1], (21.377 puncte). Numărul poziţiilor deschise pe acest produs este de 205.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: comentariu realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.00

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb