Din ce se luară, maică?

CORNEL CODIŢĂ
Ziarul BURSA #Editorial / 16 iunie 2017

Din ce se luară, maică?
CORNEL CODIŢĂ

Să recapitulăm, vasăzică! Mai acum jumătate de an, am avut alegeri generale. După socoteala de acasă, a celor care au mizat pe "efectul de antrenare" al "Crucişătorului Iohannis", momîia PNL, în care stau pitite de ochii lumii zdrenţele PDL-ului, minus Băsescu şi gaşca zero, ar fi trebuit să obţină suficiente voturi şi locuri în parlament, astfel încît, împreună cu UDMR, cu alte cîteva partide de buzunar, gen Salvaţi România, PMP, M10 etc să poată constitui o alianţă, la care ar fi aderat, "din interes naţional", desigur, şi UNPR-ul "indispensabilului" politicii din noua Românie miliţieneasco-securistă. S-ar fi încropit o majoritate, oricît de slabă, dar majoritate! Omul de la Cotroceni ar fi fost fericit să le dea Premierul şi binecuvîntarea sa, cu care să meargă în Parlament pentru votul de investitură. Iohannis şi-ar fi văzut visul cu ochii şi ar fi avut "Guvernul său"! Konec Filma, Trăiască victoria istorică a democraţiei împotriva tiraniei, pentru gloria eternă a bravilor noştri conducători! Amin!

Problema cu socoteala de acasă este că ea nu se potriveşte, mai deloc, cu cea din tîrg, după cum ne avertizează înţelepciunea zicalei populare! Dar, cine mai are timp de cimilituri, în agitaţia politică din România?! Prin contraperformanţa, fără precedent, a campaniei electorale de anul trecut, partidele prea grabnic ofilitei noastre democraţii, de la stînga la dreapta şi înapoi, au reuşit să convingă jumătate din electorat să stea acasă, evidenţiind cu claritate lipsa de opţiune pentru oricine ar fi căutat un motiv raţional de alegere electorală! Aşa se face că PSD-ul şi satelitul său, ALDE, fără să cîştige cu adevărat alegerile, ci doar trezindu-se în braţe cu ceva mai puţin de 20% din totalitatea voturilor de care dispun teoretic cetăţenii din România, au ajuns în postura de mare majoritate parlamentară, căreia nimic nu-i mai putea sta în cale. Nici măcar Cotrocenii fălosului Iohannis care s-a încordat, o clipă doar, pentru poza destinată "eternităţii", şi a respins prima propunere de premier a PSD-ului, acceptînd-o fără să crîcnească pe următoarea, la fel de irelevantă din punct de vedere politic. Se născuse Guvernul Grindeanu! Zînele ursitoare nu puteau fi mai darnice în proorocirea viitorului său! "Un partid" beat de victorie, subjugat de farmecul mustăţii tip Teleorman a noului său "lider maximus", "Un program" de guvernare cum nu s-a mai văzut de la Declaraţia de la Snagov încoace, "Un premier" virgin politic şi fără de prihană, gata să mute munţii din loc, dacă este nevoie, pentru a împlini voia celor care l-au propulsat, ca într-un vis frumos, de pe canapeaua sufrageriei sale, direct în biroul de la Palatul Victoria, pe uşa căruia stă scris "Prim Ministru".

După care... a început vertiginoasa rostogolire către haos! Ea culminează acum cu furtuna în vîltoarea căreia PSD-ul îşi canibalizează propriul guvern, după nici jumătate de an de funcţionare, timp în care ne-a spus, cînd mai galeş, cînd mai lătrător că toate merg ca unse, că programul de guvernare o să ne ducă pe ultimele culmi de civilizaţie rămase încă neocupate de alţii, că totul va fi bine şi la vară cald! Nimic însă din ceea ce se vede la suprafaţă nu justifică şi nu poate explica un asemenea parcurs! Şi totuşi el se derulează sub ochii noştri. De unde, cum, pe ce bază? Răspunsurile pot fi găsite, imediat, dincolo de aparenţe!

Falia de ruptură dintre PSD şi oricare guvern al său este adînc săpată în genele politice ale "partidului-stat". Expresia aceasta nu este o metaforă. PSD nu ştie, nu poate şi nu vrea să fie altceva decît "partidul-stat". O entitate a cărei raţiune primă şi ultimă de existenţă se află în parazitarea instituţiilor de putere şi exploatarea resurselor disponibile odată cu stăpînirea pîrghiilor de decizie şi comandă care "fac legea", la propriu, nu doar la figurat. Iar aici, nu este vorba doar despre resurse materiale, financiare, ci de toate tipurile. Spre exemplu, cele legislativ-juridice care fac posibilă "albirea", prin lege, a acelora deloc puţini, dintre capii locali şi de la centru ai formaţiunii, care au probleme grave cu justiţia. Cele scoase cu parcimonie din "urnă" de DNA nu reprezintă decît o fărîmă din "masa de penalitate" a vîrfurilor partidului şi a membrilor mai de rînd care au avut acces la caşcavalul învîrtelilor locale, ori naţionale. Pentru PSD, guvernul şi guvernarea nu sunt decît anexe ale oamenilor din vîrf şi ale intereselor "de partid". În prima zi, cînd te pune "Partidul" în fruntea guvernului, acest aspect nu te deranjează chiar atît de mult, cum nu l-a deranjat nici pe Grindeanu. El devine însă o problemă, o povară şi chiar un grav motiv de ruptură, abia atunci cînd cei trimişi de partid la Guvern bagă de seamă că ei sunt cei care semnează actele oficiale şi au răspunderi clare, sub spectrul legii, pentru fiecare gest pe care îl fac, în timp ce "Mahării de la partid" au doar dorinţe, interese şi comenzi de dat celor de la guvern!!! Povestea vorbii: unul cu folosul, altul cu ponosul!

Dragnea ca şi alţii în postura sa nu a făcut altceva decît ceea ce scrie în "Reţeta magistrală" a PSD-ului: a transmis, a cerut şi a încercat să forţeze oamenii guvernului să preia agenda partidului, ca agendă de guvernare. Cînd refuzurile au început să se înmulţească, ba au mai venit şi niscai răspunsuri în răspăr, Dragnea le-a spus-o verde în faţă: Atenţie! Eu v-am făcut (miniştri!), Eu vă omor! Iar acum, încearcă să se ţină de cuvînt! Iar lucrul ar fi fost poate deja împlinit, dacă România ar fi fost un spaţiu politic şi constituţional cît de cît coerent şi bine articulat. Dar, nu e! Drept pentru care repetăm "cazul Radu Vasile" la indigo, întrucît premierul Romîniei nu poate fi scos din funcţie decît prin efectul moţiunii de cenzură, exercitată de Parlament, sau al depunerii de bună voie a mandatului, demisia. Condiţionarea depunerii demisiei, la care a recurs Grindeanu, de alte acţiuni ale unor instituţii de stat, cum este desemnarea prealabilă de către Preşedintele României a unui alt premier de la PSD, este la fel de absurdă ca şi pretenţia că decizia politică a partidului, a coaliţiei, de a retrage sprijinul politic actualului Guvern pune capăt automat mandatul său. Ca să aibă efect, decizia partidului trebuie să se materializeze în votul moţiunii de cenzură! Alfel, nu are nici un efect, legal, pentru mandatul Guvernului. Bine, dar toţi miniştri guvernului şi-au depus demisiile! S-a întîmplat şi în cazul Radu Vasile. Conform contorsionatei Constituţii a României, acest fapt nu determină încetarea de drept a mandatului primit de guvernul respectiv prin votul de investitură al Parlamentului. Miniştri pot fi înlocuiţi, dacă Preşedintele consimte şi acceptă înlocuitorii propuşi, atenţie!, nu de partid, ci de Premier!!! Aşa se face că ne putem trezi cu Grindeanu la Cotroceni, cu o listă completă de noi minştri, pe care Iohannis să o accepte şi să avem guvernul Grindeanu II, fără acordul alianţei PSD-Alde. Ceea ce ne aduce în punctul de plecare: doar o moţiune de cenzură termină legal mandatul actualului Prim Ministru şi al guvernului Grindeanu I, dacă între timp nu intervine demisia premierului, cum s-a întîmplat în cele din urmă în cazul Radu Vasile. Aceasta este singura soluţie a crizei.

Care sunt consecinţele ei?

Pentru PSD, o şifonare încă şi mai gravă a imaginii şi a credibilităţii, ca partid. Gravă, intern, catastrofală, în exterior. Fără să îşi dea seama, PSD-ul lui Dragnea confirmă acum ceea ce Iohannis a susţinut, încă de la începutul mandatului său, anume că o guvernare PSD este falimentară, detrimentală pentru România, de aceea "Guvernul meu" este singura soluţie disponibilă!!! Pentru Iohannis este o victorie politică mai mare chiar decît alegerea sa la Cotroceni!

Cîştigul masiv de imagine şi credibilitate, internă şi internaţională vine, însă, pentru Preşedintele Iohannis, cu un preţ. Va trebui să schimbe partitura. Nu mai poate sta înţepenit şi înţelept la Cotroceni, aşteptînd ca mărul stricat să cadă din pom. Mărul a căzut! Preşedintele trebuie să ofere o altă soluţie pentru guvernare. Iar ea, nu se vede nicăieri! Acceptarea unei alte formule PSD ar fi nu doar o laşitate, ci de-a dreptul o sinucidere politică. Tragerea de păr a PNL-ului la guvernare este imposibilă, dacă nu se produce o masivă ruptură în masa parlamentară a PSD. Iar ruptura nu este deloc probabilă. Mai rămîne soluţia unui nou guvern "tehnocrat" sprijinit şi de PSD, greu de acceptat, dar care l-ar putea salva pe Dragnea, sau, ceea a alegerilor anticipate. Doar că, după doar 6 luni de guvernare şi pe fondul neghiobiei politice din jurul circului Grindeanu, PSD-ul marca Teleorman, s-ar putea prăbuşi în gaura neagră a uitării electorale. Riscul este prea mare şi cu siguranţă va fi evitat, mai ales că "inerţia" uriaşă a parlamentarilor, care au mandatul în mînă pentru patru ani, se va opune cu o vehemenţă căreia nimeni şi nimic nu-i poate rezista, cu atît mai puţin un Dragnea încolţit din toate părţile şi slăbit de costurile inevitabile ale aventurii în care s-a lansat.

În sfîrşit, nu este deloc imposibil ca Dragnea să fie obligat să deconteze toate oalele sparte şi să piardă frîiele PSD-ului, debarcarea sa avînd avantajul că deschide partidului noi spaţii de joc, atît în raport cu PNL-ul, cît şi cu Preşedintele Iohannis.

Din ce se luară, aproape că nu mai are nici o importanţă!

Opinia Cititorului ( 92 )

Secţiunea de comentarii la articolele domnului Cornel Codiţă este abuzată grav, continuu, de unul şi acelasi cititor, de ani de zile, motiv pentru care, în acord cu autorul, am limitat textul oricărui comentariu la maximum 500 de semne.

  1. Tare bine ar prinde cateva sondaje de optiuni electorale in perioada asta. Rau este ca ele nu vor avea loc, ca prea le-ar da dureri de cap puscariabililor de la conducerea Romaniei..

    1. tinere, de unde ati invatat termenii astia penibili. Pentru ca, daca at trebui sa fim corecti, cam toata clasa noastra politica, inclusive gainile fierte de la USR, at trebui sa cam stea intr-un loc racoros; de la Vaqueroi incoace, trecand prin CDR, Bombonel, Besse si actualii, toti sunt niste mediocritati si niste infractori, macar in problem de constiinta; Stai sa vezi acum cum o sa salveze Orban omenirea. Daca nu cumva o salveaza Bussseoi.

      Analiza din rticol este foarte pertinenta; lasa... 

    Excelenta analiza!

    1. si guvernul este trimis la plimbare. 2012 primavara cea mai mare crestere bursiera UE si guvernul este reformat....

    Nu vezi necesitatea reformării serviciilor secrete?

    Problema e doar Teleormanul? 

    Cel care joacă tenis cu Coldea vorbește despre ieșirile altora la o tequila cu Coldea, 

    Fiul surorii soției fostului prim-ministru a deraiat și vorbiți de partidul-stat?

    Dar despre mafia securistă de ce nu vorbiți? Poate îi includeți și pe Iohannis și pe Plicușor Dan și pe Cioloș, doar cât s-o ia România din loc. 

    1. Dar tu de ce nu vorbesti despre mafia securista? De ce doar intrebi si faci pe desteptu'?!

      N-am făcut-o pentru că ești analfabet funcțional. După ce parcurgi literele trebuie să le găsești sensul.

      Inainte sa asezi literele, trebuie sa ai sensul.

      Macar "analfabet functional" ai idee ce sens are? 

      Literele sunt acolo. Când ai să descoperi sensul cuvintelor pe care le formează nu vei mai fi analfabet funcțional.

      Nu mai devreme. 

      Literele sunt acolo?

      Sunt si cifrele acolo? 

      Exista ceva care sa nu fie acolo?

      Ce de sens ai tu, acolo! 

      Roagă-ți superiorul să participe la brainstorming.

    Conturi pline, vin alegeri.

    FÁLIE, falii, s. f. (Geol.) Ruptură apărută în scoarța Pământului, ca urmare a mișcărilor tectonice verticale, care desparte două grupuri de straturi; fractură. – Din fr. faille.

    1. Vladimir Putin isi freaca mainile de bucurie se se intampla in Romania....se uita la noi cum U.E. ne destabilizeaza, asta doreste U.E.

      Nici injecțiile în cap nu te mai ajută. E prea târziu pentru tine.

      Esti robot postac? Sa punem atunci o cheie de control, postac-proof, inainte de a avea voie sa enunti ceva!

      99,9 % aveti dreptate. Cind scriam am avut in minte expresia zona de ruptura, adica falie, dar termenul ruptura mi-a ramas pentru ca este expresiv si util in context. Tot ce mai pot spune in aparare este ca falie poate fi luat ca sinonim cu crapatura. (Ruptura nu s-a produs inca). Pot exista mai multe crapaturi, ruptura se va produce doar pe una dintre ele, sau pe alta noua, pina atunci neaparenta. In acest falie de ruptura nu este expresie pleonastica.

      Nu e un scop sa am dreptate, mai degraba un mijloc. De multe ori e bine cand un text e citit de o pereche de ochi proaspeti, neangajati. Inainte de publicare. Sau o editare profesionala, daca ar fi disponibila. Incercam si eu sa ma fac util. De exemplu as putea edita articolul sa ramana un pic sub 3/4 din cel de acum, doar ca ceva mai usor de urmarit. Si fara schimbare semnificativa de stil.

      Ca figura de stil pleonasmul este acceptat...cand se doreste sa scoti ceva in evidenta..sa ironizezi...Literatura e plina de exemple..se numesc licente literare si sunt acceptate!

      Te supraapreciezi!...scrie tu cum vrei, Autorul are voie sa foloseasca oricate licente literare doreste, e nascut genial. Nu poti corecta un geniu!

      Oricum, azi e ziua 'surprizelor neasteptate'! Vezi Pruna

      Uitashi I-ul din finalul initialelor?

      Asta ca sa folosesc perfectul simplu, ca-n titlu! 

      NU va obositi sa raspundeti lui Gigi de la scularie in cautare de job, se baga prea mult in seama!

      Dv puteti folosi toate rezervele stilistice ale limbii romane ca va ajuta sa va atingeti obiectivul...credeti ca lui Eminescu i-a pasat cand a scris Luceafarul de ce zice Gigi de la scularie? 

      cu initiala tatalui intre..daca doresti la sfarsit , nu am nimic impotriva! Inac o licenta nu strica!...iti fac pe plac, SRI.

      Asta e buna, recunosc!

      se spubne testiculenta, esti vulgar!

      Insa daca vrei sa te-nvat, cand ti se termina banii mai vinzi un teren, sau un fotbalist, pac-pac!

      Nu stai sa le legi nodul la cravata altora. C-ajungi ca Grindica! 

      Daca taceai filozof ramaneai Gigi de la scularie!

      Tu oricum nu intelegi nimic Gigica..ar fi inutil!

      Nu doar Putin ci si surioara lui KGB-ista MERKEL care nu vede cu ochi buni faptul ca Romania va aloca la Aparare 2% din PIB deoarece TRADATOAREA UE vanduta RUSILOR si MUSULMANILOR a zis ca UE sa nu mai cotizeze la NATO ci sa-si ia soarta in propriile maini :mai exact o armata europeana.-->Ca vorba aia mai lipsea sa zica UE sa dea bani lui Putin s-o apere de ISIS.

      Si mie imi place branza...mai bine SRI...ai dreptate, nu are conotatii culinare.

      Vor sa devieze discutia de la subiect..Ignorati micile rautati!Chiar nu trebuie sa va intereseze ce spn ce-i din jur...asa cum nici pe Eminescu nu l-a interesat.

      Definition of sir

      a : a man entitled to be addressed as sir —used as a title before the given name of a knight or baronet and formerly sometimes before the given name of a priest 

      b : a man of rank or position 

      a —used as a usually respectful form of address

      b capitalized —used as a conventional form of address in the salutation of a letter 

    Si guvenul Ciolos(adica guvernul meu) a fost bun pentru unii rau pentru majoritatea.Cand vom avea conducatori care sa lucreze pentru oamenii din tara si interesul tarii(de sus in jos)?

    Sunt convins ca orice alageri ar fi acum, PSD-ul tot ar castiga fara probleme. Mult wishful thinking in articolul asta. In plus singura dorinta este sa fie un guvern "al meu" si care sa nu fie PSD , indiferent cum ,din cine si cat de fragil e format. Asta e o idee falimentara ! A se vedea Republica Moldova , Ucraina etc. unde astfel de guverne nu au facut decat sa aibe efect invers si sa creasca sentimentul de nemultumire al populatiei fata de anumite idei , concepte...

    1. Tillich , seful landului Saxonia l-a felicitat pe Grindeanu pentru decizia luata si teprezentantii media international sunt de parere ca ar trece de motiune...

      Tillich , seful landului Saxonia l-a felicitat pe Grindeanu pentru decizia luata si teprezentantii media international sunt de parere ca ar trece de motiune...

      Securitatea are de recrutat masiv și urgent câteva zeci de parlamentari PSD.

      Va fi greu la început, dar Securitatea va dovedi. A mai făcut-o și în cazul UNPR-ului, va izbândi și acum.

      Să nu uiți, moț în fruntea bandei securiste alcătuită din firimiturile USR, PDL, UNPR și NeoUNPR va sta el, comandantul 45 grade -OH. 

      Asa credea si Ponta ca va fi ales presedinte...

    Domnule Codita, trebuia sa se scrie " din ce se luara muica " , nu maica ; este clar ca nu esti de-al nostru ! Cat priveste continutul - conform fabulei marelui ARGHEZI "cuiul " se putea si mai bine, dar merge si-asa. Ramane pentru " dupe "viitorul guvern !

    1. da

      Depinde de sat, daca esti de pe-aci, din Deveselu, se zice si maica...

      [Mesaj eliminat, conform regulamentului.]

      Cred ca scoateti in evidenta aspecte nesemnificative!...comentati, va rog esenta articolului

    Nu stiu , muica ce avura .Da auzi pe omul al batran ca daca pana la 1 iulie nu se semneaza nu stiu ce adio mariri la 1 ianuarie 2018 .Da acia s-or fi luat :)

    1. Bugetul nu poate suporta maririle salariale promise..Aveti dreptate.Nu vor fi mariri nici de la anul!

      Scenariul a fost de mulat vreme la cale, atat vreme cat UE nu ne permite deficit bugetar mai mare de 3%. 

      Era de asteptat sa se faca doar ca lucreaza in folosul cetatenilor daca le-a cerut sa isi depuna demisiile in alb, de la inceput de mandat Unii si-au luat rolul in serios! Dar saltul era prea mare, de la primar la ministru..ii cam stangea costumul iar pantofii mult prea mari!

    Daca am intreba oaia de ce se cearta poate ar raspunde ete daea :) Ca sa ne miram noi :) Pentru ca langa orice ministru sta un Dragnea dar langa Dragnea nu sta orice ministru :)

    __Nene Dragnea ati facut-o " de OAIE" cum ar zice domnu Daea de la Agricultura._V-ati dat singuri la gioale ca sa nu se oboseasca Presedintele Iohannis. _Eu sunt in asteptare sa vad cum va dati cu mana voastra jos de la putere si sa treceti singuri in opozitie ca sa nu se oboseasca opozitia sa ajunga la putere; si cine stie maine- poimaine convoci Cexn al PSD d-nule Dragnea si te dai tu singur afara din partid

    pt. ca i-ai MINTITpe alegatori si ti-ai BATUT JOC de un PROGRAM BUN de GUVERNARE... 

    1. Asa-s prosti, isi taie singuri craca de sub picioare. In Romania totu-i cu fundu-n sus ce pretentii sau sperante sa mai ai.Nu va mai duceti la vot in viitor fratilor si nu mai votati pe nimeni ca sa nu fiti DEZAMAGITI. Nu de alta dar va obositi picioarele DEGEABA. VORBA MELODIEI trupei TAXI: "CRIOGENIA, SALVEAZA ROMANIA!"

      Ei in loc sa faca investitii in agricultura, sanatate, drumuri, diguri, poduri si in industria constructoare de masini si utilaje agricole, sa refaca sistemul national de irigatii doar au dat pomeni si au facut legi proaste asa cum e legea salarizarii unitare; bine ca nu au apucat sa aplice impozitul global ca atunci chiar ca ajungeam ca Grecia!

      Alooo astia din PSD ce faceeti? Ca se depreciaza Leul si urca Euro la 5 lei .BREAKING NEWS: In urma crizei politice provocata de PSD, Guvernatorului Isarescu i-a sarit TENSUNEA la 20. Ca sa se linisteasca Isarescu a dat pe gat vreo 2 STICLE de Cramposie tinuta la rece in seiful BNR in loc de Aur in timp ce sealbise la fata. Nu mai provocati domnilor polititicieni atacuri de panica Guvernatorului ca e om batran, cat sa mai stea bine cu inima si cu nervii de pe urma manevrelor voastre proaste...

      E a doua ora cand o fac "de oaie"; prima data au facut-o iarna cand cu Ordonanta 13 de Gratiere. Se pare ca PSD PERSEVEREAZA in PROSTIE!

      Securiștii de dreapta au așteptări de la stat să facă investiții în toate cele, după ce majorează bugetele serviciilor, cele mai bune investiții.

      nu zice hop ca acusa vine olguta la finante si rezolva ea, ce e asa greu.

      esti misogin ;)

      Olguta dupa ce s-a facut de ras in engleza, s-a facut si in franceza in Parlamentul European. He-HE-HE!

      O prostie trebuie intotdeauna dusa pana la capat.

      olguta e incompetenta! Sa se duca acasa!

      Tot ministrii lui Ponta au facut lucruri bune chiar daca Ponta era nepriceput nu ca Dragnea care se pricepe la toate.

      Asta inseamna tenacitate...

      E o toapa..arivista..nu are timp sa se cultive!

      Vrea sa alinieze pe toata lumea! Acum inteleg motivul Se oftica pentru ca nu s-a cultivat la timp si acum se face de rusine! Ne facem de rusine cu impostori. 

      de acord...sa revina ministri lui Ponta! in frunte cu el.

    si inexplicabile. Si asta cind totul parea ca tara era pe cale de a se aseza intr-o matca stabila.

    “Dumitru Dragomir a scapat de procesul dezafilierii Universitatii Craiova. Curtea de Apel a decis astazi ca toate partile inculpate - Sandu, Dragomir, FRF si LPF - sa fie achitate…

    "Ce tara este asta? Ce judecatoare e aia care mi-a dat 7 ani fara sa fiu implicat in ceva? Numai la asta stau si ma gandesc noaptea. Sunt alb tot. Simt ca mor zilnic. Dar ma tin tare, fiindca ma simt... 

    1. Romania stat de DREPT? Asta-i Utopie!

      Nu, nu ma refer la versiunea cu stergerea sursei a alintului lui Ponta, ci la ceva constructiv. Ia comentariul, adauga-i cateva mici formule editorialistice si fa-l articol! E mai sintetic si pertinent decat destule altele si nu-i o replica, ci un statement independent.

      P.S. 

      Dupa structura am suspectat ca e cineva din apropierea lui Make, dar nu mai cred, recitind textul. Ar fi fost deja articol.

      Prin anii 92-93 pe zidul universitatii cineva mazgalise cu vopsea neagra : "fiecare tara are conducatorii pe care ii merita".

      da, il stiu. pe vremea aia l-am injurat pe ala care a scris. mai tarziu i-am dat dreptate.

      [Mesaj eliminat, conform regulamentului.]

      si avea dreptate

      Cine? Pleșiță?

      Este o abordare simplista, la suparare ca sa zic asa. Un om este ales astazi pe baza unor premize; in 4 ani "jobul politic" il schimba , ca de altfel pe multi care au pornit cu ceva idei de schimbare si buna credinta (atati cati or porni la treaba in felul asta). Constata relativ curand ca "nu prea este cum au crezut ei", ca sistemul se opune schimbarii. Ala este momentul cand fie continui -da-ti trebuie tarie de caracter- fie pactizezi cu sistemul si din momentul ala te-ai vandut. Legile...

      Parca nu credeai in karma! Concentrarea in exprimare nu iti strica...mult zgomot pentru a spune nimic!

      Te impiedici in propriile-ti marote.......

      Am incercat sa vad daca ai stil..dar nici continut nu ai! Nu sunt obsedata de astrologie...si nu cred in reincarnari!....cred in evolutie spirituala!

      Evolutia spirituala o precede pe cea materiala! 

      Intrebarea cum se face ca alesii nostri dupa juramint uita ce oameni de incredere au fost, uita de juramintul facut si dau buzna la troaca bugetului de stat si resursele tarii, fie de-a dreptul, fie ajutindu-i pe altii, a preocupat, preocupa si sigur va preocupa multa lume. Raspunsul corect la aceaata intrebare si eliminarea cauzelor care fac posibil marele jaf este cheia rezolvarii acestei penibile drame a existentei noastre.

      Mihai D, ai punctat cum nu se pate mai bine: “Insa in... 

    ....Si !~..ca tot sa declansat o_PARANOIA_colectiva si orchestrata din culise acolo la Antena 3 incepind cu data de ieri_..Eu dar si altii care gindim la fel zicem asa_:..Nu a trecut motiunea de cenzura ??..Atunci conform uzantelor specifice partidelor politice dar si a bunului simt practicat in toate democratiile civilizate presedintele partidului..Ce face_??..._Daaa !_Isi anunta demisia intr-o conferinta de presa-normal si convoaca un congres la o anumita data ulterior stabilita_..Daa...

    1. V-ați chinuit s-o închideți și n-ați reușit. Suferiți că de asta v-ați născut.

      Se scrie cu cratima: s-a declansat si s-a inteles.

      e doar o manipulare de weekend sa avem un pic de shou:-)

    _D-nule Dragnea NU maiJUCA STABILITATEA TARII la PACANELE ca iar iesi in Pierdere ca asta Iarna cand ati ridicat singuri MINGEA la fileu lui Iohannis si PSD a iesit foarte Sifonat dupa asta. _Bre, daca Matale esti SANTAJABIL NU mai SANTAJA si pe altii, ca tot matale iesi prost._Oricate COMPROMISURI ai face in DEFAVOAREA ALEGATORILOR si Econmomiei tarii ca te SANTAJEAZA SERVICIILE , de ce iti e FRICA NU SCAPI: o sa te ia si pe tine KOVESI cum i-a luat si pe altii._Asa ca daca vrei sa nu...

    1. Degeaba le zici ca ei PERSEVEREAZA in PROSTIE!

      Bine i-ai vorbit cu BRE si Matale, ca la el la Teleorman, exact ca pe mosia lui!

      Fiecare pasare pe limba ei piere. Asa va pati si PSD si Dragnea, vor pieri din greselile lor asa cum a patit CHIORUL cand si-a bagat singur Partidul in opozitie fiindca a vorbit la bautura gura fara el.El a fost atunci cel mai bun agent electoral al PSD, asa cum este acum Dragnea pentru Iohannis prin manevrele pe care le face.

      Eu cred ca in ticalosie persevereaza si doar fac pe prostii, nu stiu de ce am impresia asta.

      O prostie trebuie intotdeauna dusa pana la capat.

    Sa vina Ulisse cu un cal troian!

    Un intelept recunoaste un neghiob pentru ca a fost si el neghiob candva dar un neghiob nu recunoaste un intelept pt ca nu a fost vreodata intelept. 

    1. Asta a spus Eminescu

    Cuvintul "maica" ofera o ingenuitate desavirsita intrebarii: Din ce se luară, maică? :))

    1. Corect!

      Corect!

    La inspirata si nevinovata intrebare: “Din ce se luara, maica?”

    "Sa stiti ceva, cel de ieri si de astazi, asta este adevaratul Sorin Grindeanu", a marturisit prim-ministrul, la remarca presei care i-a spus ca Liviu Dragnea a afirmat ca de la o vreme s-a schimbat si nu il mai recunoaste.  

    “Carmen Dan, care a spus despre Grindeanu: "Nu mai funcţionează normal. E doar o păpuşă a cărei cheiţă se întoarce ritmic şi periodic."”

    Umbla pe surse zvonul ca intradevar... 

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb