Cetatea Făgăraş intră în "şantier" şi îşi va redeschide porţile în septembrie 2019

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 16 iunie 2017

Gheorghe Sucaciu, primarul municipiului Făgăraş, a semnat, ieri, la ADR Centru, contractul de finanţare pentru proiectul "Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al Municipiului Făgăraş-Cetatea Făgăraşului" cu o valoare totală de 21,80 milioane lei, din care 21,36 milioane lei sunt fonduri nerambursabile.

Prin proiect se vor realiza lucrări de intervenţie asupra castelului cu turnurile de colt, precum şi asupra incintei bastionare cu turnul de poartă şi clădirile anexă, construite în 1640. Măreaţa şi impunătoare Cetate a Făgăraşului, pe care Nicolae lorga o considera una din "podoabele ţării" îşi aşteaptă liniştită "recunoaşterea îndrăzneţelor fapte ale trecutului" şi, începând cu luna septembrie 2019, ne invită şi pe noi să îi vedem frumuseţea rară. Beneficiarii proiectului vor organiza ulterior festivaluri, expoziţii şi ateliere meşteşugăreşti, în această locaţie.

Tot ieri a fost semnat şi contractul pentru reabilitarea şi introducerea în circuitul turistic a Bisericii reformate Aiud.

"Fondurile contractate azi, cele alocate prin contractele de până acum sau pe care le vom semna în curând pe această prioritate, reuşesc să susţină primăriile şi parohiile să ducă la bun sfârşit lucrări demarate la aceste obiective, în urmă cu câţiva ani. Ne bucurăm că vom reuşi astfel să completăm munca de restaurare deja iniţiată de către beneficiarii de fonduri şi să susţinem prin aceste proiecte dezvoltarea economiei locale, atât prin atragerea de noi turişti, cât şi prin creşterea numărului de vizitatori localnici şi dezvoltarea micilor afaceri turistice sau de comerţ din zonele proiectelor. Pe lângă lucrările de consolidare şi restaurare a acestor monumente şi moşteniri istorice, fiecare proiect mai prevede şi realizarea activităţilor de promovare şi marketing, organizarea de evenimente culturale care să crească vizibilitatea acestor locuri şi să susţină creşterea atractivităţii obiectivelor de patrimoniu", a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb